fredag 5 april 2013

Landsvägspremiär

Så var det äntligen dags, efter många timmar på trainern framför tv:n så var det i morse dags för mig och Linda att ta ut våra tempocyklar på utomhuspremiär. Min mamma är på besök denna helg så vi passade på att träna lite tillsammans och då det nu är bart på vägarna så körde vi först ett lugnt cykelpass till Fyrishov och där körde vi ett simpass tillsammans.

Äntligen fick jag testa den utomhus!
Det känns alltid lite vingligt när man ger sig ut på vägarna för första gången på våren men det spritter i benen, lite som när kalvarna släpps ut i hagen för första gången. Det går så oerhört mycket lättare än med min MTB som jag cyklade med ett par gånger de senaste veckorna. Nu tog vi det dock ganska lugnt då det var minusgrader och vi ville inte riskera att cykla omkull på någon förrädisk isfläck.

När jag simmade i onsdags kändes det inte alls bra men idag gick det lite bättre. Jag har tidigare simmat med 2-takt andning då simläraren på den crawl-kurs jag gick för ett drygt år sedan sa att det var att föredra när man simmar öppet vatten. Detta har dock medfört att jag simmar väldigt ryckigt, något som Linda uppmärksammade idag. Jag har de senaste veckorna försökt komma in i 3-takt andning istället men det är inte så lätt.

Då jag fortfarande är lite osäker på min vänstra axel och har lite begränsad rörlighet så har det känts bra att andas på varje simtag med vänsterarmen då jag kan rotera upp ordentligt och föra fram armen försiktigt. När jag gör detta så lyfter jag dock upp mitt huvud onödigt mycket och bromsar mig själv, så jag måste börja rörelsen på nytt hela tiden. När jag simmar 3-takt så blir det istället mycket bättre flyt framåt. Vi avlutade dagens simpass med att köra några 50 m intervaller bredvid varandra och när jag håller mig till 3-takt så hänger jag med Linda men så fort jag kör 2-takt så tappar jag mot henne.  Dagens simpass såg ut enligt följande:
5 x 100 m insim
7 x 100 m (25 m F3, 25m F1, 25m F3, 25 m F1)
4 x 50 m 100 m avsim

Både jag och Linda har tänkt att köra två pass till idag; ett crossfit-pass på lunchen och sen cykla hem efter jobbet. Ikväll får vi besök av min syster Maria och hennes grabbar Micke och Sixten. 

Förhoppningsvis så fortsätter våren sitt intåg så vi kan försöka cykla mer ute och mindre inne. 

1 kommentar: