söndag 28 april 2013

Judo-skridskoprinsessan

Som Linda skrev tidigare så har Iselin varit lite intresserad av att testa på Judo/Karate ("Kinasport" som hon kalla det) så idag var vi på nybörjarträningen hos Uppsala Judo. Det är förberedande för barn upp till åk 3 som vill börja i Judo. De går inte igenom några kast utan det är mest lek. De körde lite kul, klättrade i ribbstolar, kröp runt som olika djur och gjorde en del balansövningar. Läraren var riktigt bra och Iselin såg ut att ha riktigt skoj. Hon hade dock lite svårt med tränarens kommando för börja och sluta. Han var väldigt tydligt med att ingen fick börja göra något förrän han sa "hajime" och när han sa "matte" skulle alla avbryta. Barnen ville gärna börja så fort han berättat lite av det som de skulle. Vi tänkte köra de tre prova-på gånger som man får och se vad Iselin tycker om det. Hon kanske kan bli en Judo-skridskoprinsessa när hon blir stor.

Jag körde lite träning i morse innan vi åkte på Judo-träningen. Började med att cykla in till Fyrishov för att vara med på IK Fyris Triathlons simning. Tanken var att cykla lugnt men det är omöjligt att cykla lugnt i motvinden, då kommer man ingenstans. Väl på Fyrishov så körde jag klubbens planerade simpass

500 m uppvärmning(100 vf, 25 skovel, 50 teknik, 25 ben, 50 F3)
2 x 1000 m (1:a arm, 2:a ss)
500 m nedvarvning (5 x 100, F3+. F3. F2+. F2, F1)

Har länge tänkt köra 1000 m för att testa hur jag ligger till så det passade bra att köra passet. Jag simmade lite långsammare än min planerade tävlingsfart, precis som jag trott jag skulle göra. Simmade lite bröstsim på slutet och konstaterade att jag simmar bröstsim lika snabbt som crawl, trots all crawlträning. Hoppas dock att våtdräkten ska göra underverk för min simteknik, annars blir det 4k bröstsim i Kalmar.

Efter träning och Judo som gjorde vi några ärenden på stan innan vi åkte hem. Nu på em/kvällen har vi varit ute och lekt med tjejerna, vårdad cyklarna och planerat veckan som kommer. Linda lagade åter igen en riktigt god middag, fiskburgare denna gång - smaskens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar