fredag 1 mars 2013

Tröttvecka

Då var det fredag igen. Veckan ha varit lugn, jag har vilat mycket och tränat lite. Haft tid för lite annat än jobb, träning och familj. Jag har både hunnit med; ett fackligt möte, lunchat med en kär vän och varit och lyssnat på en kvällsföreläsning, sålt min cykel och småstädat inför helgen. Rätt gött,  men nu vill jag tillbaka till vardagen och våra rutiner igen.

Kroppen känns ok förutom sockerabstinensen som äntligen börjar släppa. Onsdagen var absolut värst och jag trodde helt ärligt att jag skulle behöva lägga mig och sova en liten stund på jobbet för att orka med eftermiddagen. Detta tills det plötsligt gick upp ett ljus för mig... det var ju naturligtvis allt socker som var på väg ur kroppen som gjorde mig helt ofattbart trött, där kan vi snacka om låg. Men det kändes lättare när jag äntligen fattade vad som var felet. Nu är förhoppningsvis det mest gjort och kroppen borde börja stabilisera sig igen. Jag tycker att det tagit längre tid denna gång än det brukar göra. Brukar och brukar... inte så att jag har kolhydratsladdat så där oerhört många gånger men ett par och då brukar jag snabbare komma tillbaka till vanliga "kropps-känslan" men det kan ha med många saker att göra. Tror att det kan ha en del att göra med att jag gjort ett par lopp på relativt kort tid och inte riktigt hittat tillbaka till vanliga rutiner därimellan + att sömnen varit riktigt usel de senaste nätterna.

Jag fick massage i tisdags, lite stel i höger vad och baksida axel efter skidåkningen men annars har jag  mått överaskande bra efter loppet. Hade innan loppet hört så många sträckhistorier så jag var antagligen lite väl försiktig i söndags men bättre det än tvärt om, nu kanske jag ändock kan tänka mig att göra det igen.

Av rädsla att bli sjuk ( Oscar tränade på efter ÖS förra året och blev sjuk efter ett par veckor) har jag verkligen ansträngt mig att ta det lugnt och inte stressa igång, detta kan vara nog så klurigt speciellt när man inte känner sig varken trött eller sliten. Eftersom jag vet att jag har mer tendens att alltid vilja träna än att försöka smita undan så har jag verkligen tänkt på att skynda lagom. Fram till i dag har jag kört ett simpass och två CFE wodar sammanlagt 1 timme och 50 minuter. Hade en tanke om att simma i morse men Karin har varit riktigt strulig de senaste nätterna och bara skrikigt och gråtit så jag hoppade över det. Vi hoppas att det är tänder på gång för Karin så det inte är något annat som stör henne. Nästa vecka börjar jag mitt nya korta schema, Oscar åker till Italien på torsdag, vore riktigt trist om jag behöver inleda även Mars med VAB.

I onsdags var jag på en föreläsning om vaccin den var riktigt spännande, men jag vet fortfarande för lite för att kunna ha någon utpräglad åsikt i frågan. Dock väcktes intresset av att läsa på mer för att sedan kunna blida mig en uppfattning.
I går kom Pia-mamman och Pia/Fia förbi med lite fika på väg hem från jobbet. De hade med sig paleo vänligt fika från PrimatenOscar och Iselin var på skridskoskola. Vi sålde min "gamla" racer till en Uppsalatjej som ska göra Klassikern.

Nu är Oscar i sthlm och firar en kompis födelsedag. Karin och Iselin sover, de båda var jätte trötta och griniga hela eftermiddagen så Karin lade sig 18.15 och somnade som en stock Iselin klockan 18.30. Känner jag de rätt så kommer de vara uppe tidigt i morgon så det är antagligen lika bra att jag också lägger mig så jag orkar morgondagen.

Imorgon är det först simning för mig därefter lite Crossfit. Gympa klockan 0900 och simskola 1200 för Iselin. Där efter ska vi åka och hälsa på en av Iselins bästa vänner. Hon har frågat efter det och nu när vi äntligen är hemma en helt och de friska så tänkte vi att vi skulle passa på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar