söndag 10 mars 2013

Mjölkfighten

Karin dricker som ni vet mer än gärna mjölk. Hon vill allt som oftast gå omkring med en flaska rumstempererad och halv sur mjölk. Om hon själv får bestämma dricker hon upp till en liter om dagen. Detta är naturligtvis inte speciellt bra, det påverkar både hennes matlust och är inte heller speciellt bra för hennes tänder. Denna helg hade mamman bestämt att det fick vara slut på "okynnes" drickandet. Av denna anledning har jag och Karin varit osams en hel del de sista två dagarna. Karin är ett mycket bestämt flickebarn och hon har inte varit speciellt nöjd över den nya regeln. Bestämt vandrar hon till kylskåpet med sin flaska och skriker/gråter hejdlöst när hon inte får som hon vill. Om det gått bra vet jag inte om jag kan säga men mjölk har hon inte fått. Jag har testat en rad olika manövrar för att få henne att tänka på annat, vatten, päron, tomaten, läsa böcker, bada, yes you name it. Nyss var hon helt krakilsk men nu har hon somnat (antagligen av utmattning... ) hoppas det snart går över. Både hon och jag blir rätt trötta av det här ...  I ett av dagens försök att glömma mjölken badade vi tillsammans och jag passade på att klippa det litta trollet, bättre än förra gången blev det iaf.

Ett litet klädfynd från en av dagens lådor. Inte alla som klär i detta :)
Annars så har vi haft en fin helg. Jag hade hoppats på att kunna träna lite men det har inte gått. Karin har pga "mjölk-förbudet" hamnat lite ur rutin och sovit tidigare än jag hoppats på. I dag hade jag kollat om Anna kunda ha Iselin så jag kunde springa med Karin i vagnen men när Anna kommit hem från dagens innebandycup hade Karin redan sovit och vaknat. Men kanske lika bra det. Jag har alltså hel vilat torsdag - söndag. Kände mig stressat tom igår men bestämde då att inget blir bättre av det så nu har jag istället försökt att njuta av vilan. 

Karin somnade tidigare än vanligt igår eftersom hon blev trött av att vara arg för att hon inte fick någon mjölk.  Jag lade mig också tidigt än vanligt ( och då kan vi snacka tidigt :) ) eftersom tidig kväll för henne brukar innebära tidigt morgon för mig. Naturligtvis var det så och klockan 5 var vi uppe och ritade. 

Efter frukost plockade jag och tjejerna ur massa för små kläder ur Karins byrå. Vi ska skicka upp dem till lill-kusin Svea när mamma/mormor kommer om ett par helger. Kan konstatera att vi inte är speciellt genusneutrala i detta hushåll. Mycket var rosa och jag tror att jag hittade åtta klänningar i stl 74. Antagligen är det dessa som är kvar eftersom de sällan/ aldrig används och på så sätt inte är förstört av fläckar och slängda. Hittade även fyra par jeans det är typ men än vad jag har. Snacka om att man har alldeles för mycket kläder till sina barn.  Karin hjälpte glatt till hon bar, stånkade och packade i påsar. Efter lunch åkte vi till Pia-mamman och drack lite kaffe. Alltid lika trevligt. Nu har vi ätit middag och tagit redan på veckans tvätt. Iselin har varit ute på gården och lekt och Karin och jag har diskat


Igår var vi som ni vet på MCW och tittade på när de andra körde Open. The Open är en online tävling som går en gång per år. Den är består av fem deltävlingar, en per helg. Wodsen presenteras på onsdagar och deltagarna har tom söndag på sig att genomföra och registrera dem. Hela världen gör samma wods och dessa skall bedömas på likvärdigt sätt. Domarna gör en online "kurs" och måste bli godkända för att få döma. De riktigt duktiga deltagarna kommer att gå vidare till The Regionals som är ett kval för The Games som kan ses som världsmästerskapet i CF. 

Veckans wod 13.1 bestod av burpees och snatch. 

17 minute AMRAP of:

40 Burpees 
30 Snatch, 35/ 20 kg
30 Burpees
30 Snatch, 60/35kg
20 Burpees
30 Snatch, 75/ 45kg
10 burpees
Max rep Snatch,  95/ 55kg

Grabbarna gjorde bra ifrån sig och resultaten blev som följer:
Kim 162 rep (?)
Kristian 161 rep
Emil 150 rep 
Oscar F. 121 rep
Erik 117 rep 
Rekning


Barnligan


Här är de gång

Söt-trollet

Oscar in action

Jag funderar på att testa att köra woden i morgon på lunchen inte för att jag ska tävla utan mest för att testa. Har en liten tanke om att springa in till morgondagens simning men temperaturen är fortfarande -7 grader så det vete katten om jag tycker att det känns så inbjudande i morgon klockan 05.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar