tisdag 19 mars 2013

Fortfarande skruttig

Iselin har fortfarande strax över 38 grader graders feber och är riktigt hängig. Nu har hon också börjat att hosta och hennes matlust är helt försvunnen. Somnade nyss på soffan gjorde hon ockaå, stackars liten. Hon får stanna hemma i morgon också så får vi se hur det blir på torsdag som hennes hosta är nu så kan hon inte sitta på skolan, det skulle hon aldrig orka. Lilla vännen, rackarns vilken förkylning hon åkte på. Vi får hoppas att hon är pigg på fredag då Momma och Nisse kommer och framför allt nästa torsdag då vi åker till Disneyland. Tänk snart är det påsk!

Jag missade gårdagens simning eftersom jag inte var smart nog att packa väskan kvällen innan och därför inte fick med mig mina simglasögon, nå ja sånt som händer ibland. Jag var istället på jobbet innan klockan 7 och fick mycket gjort där. Bra eftersom jag är hemma med Iselin idag.

Träningen blev istället en kort WOD på lunchen och ett riktigt bra intervallpass på trainen på kvällen.

Gårdagens WOD
ME: Shoulder press

3 rounds for time
25 wallballs
50 DU (150 MC)

Pressen gick ok, 37,5 går relativt lätt men 40 går inte alls. Push pressade 2x 5 på 40 kg för att testa vikten och det går hur lätt som helst. Lite med övning så sitter den. DU gick också bra igår, långt ifrån 50 men upp till 5:or men ett enkel hopp emellan och det är bra för att vara jag. Nackdelen med att träna CF på luncher och morgnar är att iaf jag har svårt att ta mig tiden till att teknik träna och nöta. Oftast har jag lite halv bråttom iväg vilket resulterar i att jag står tämligen still i min CF utveckling. Eftersom det är Kalmar som fram till augusti har första prio så får jag leva med det. CF är just nu mest ett komplement. Trist att dygnet endast har 24 timmar jag behöver minst 28.

Veckans långa Encurance intervaller är 7.00 on/off. Alltså 7 minuter på 7 minuter av. Meningen med dessa intervaller är att man ska vara ordentligt uppladdad och fräsch inför varje bra transport pass med andra ord. Eftersom jag tyckte att vilan blev lång och passet skulle vara i "evigheter" kortade jag ned den till 3 minuter vila och körde på lite lägre motstånd i själva intervallen. Låg strax under 160 puls, som för mig är relativt hög cykelpuls men mer tröskel än "all in tempo". All in i 7 minuter skulle vara riktigt plågsamt.
Jag började med 10 minuters uppvärmning men korta "fartökningar" mellan minut 6-10. Jag har en tendens att snabbt dra på mig mjölksyra när jag cyklar inne. Detta tycker jag blir bättre om jag blir ordentligt varm och flåsig i uppvärmningen. Min egna analys av detta är att det är svårt att hitta ett "naturligt" motstånd, trainern är lite för stel i sitt motstånd och mina växlar på cykeln skulle behöva justeras. Vi har endast ett trainerdäck vilket medför att vi byter det flera gånger i veckan. När man håller på att byta däck flera gånger i veckan så är det inte så stor vits att justera växlar och därför höjer och sänker jag motståndet endast med trainern vilket kanske inte är det bästa. Men gott nog är det. Jag cyklade:

10 minuter uppvärmning
6 x 7 minuter vila 3
1 x 6 minuter vila 3
1 x 5 minuter vila 2,5
1 x 4 minuter vila 2
1 x 3 minuter vila 1,5
1 x 2 minuter vila 1
1 x 1 minuter vila 0,5
0,5 
5 minuter nedvarvning. 

Igår cyklade Oscar efter middagen in till MCW för massage och vårens första löpskolningspass a la CFE. Löpskolningsgruppen bestod av ett 20 tal personer, medlemmar och icke medlemmar som är intresserade av att antingen börja löpträna eller komma vidare i sin löpträning. De kommer träffas en gång i veckan i sex veckor och där emellan ha lite "hemuppgifter" att göra. Det ska bli kul att se utvecklingen och responsen hos deltagarna.

Jag och tjejerna stannade hemma, plockade och fixade. En kompis till mig som jag inte pratat med på länge ringde så jag passade på att snacka lite i telefon också. Karin var grinig så henne bar jag runt på, plötsligt när jag såg mig om hade Iselin somnat på soffan (klockan strax innan 18) och Karin hängde och sov på min arm. Tröttisar! Då var det bara att bära dem till varsin säng och börja cykla.

Som ni vet så väntas det ännu mer snö och minusgrader, rackarns så trött jag blir. Jag hade hoppats på att kunna springa de långa intervallerna i kväll men med 8 minus, ishalka och mörker kan det bli svårt. Läskigt är det också när det på dagarna smälter, nätterna fryser och det kommer en tunt lager med nysnö på detta. Man ser ingenting. Ska försöka att komma ut så snart Oscar kommer hem från jobbet så att  jag får lite dagsljus och kan se isfläckarna. På lördag är det bara 8 veckor kvar till Arons marathon och det känns sådär eftersom det varit svårt att få in löpningen. Om det inte lättar snart så kanske jag struntar i det. Det är inte värt att dra på sig någon skada för att man är fördåligt tränad.
Håller tummarna för bra intervaller i eftermiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar