söndag 17 mars 2013

Anmäld till VL 2014

Här i Uppsala skiner solen och det ser ut att vara riktigt skönt väder ute. Egentligen skulle jag och Iselin har varit på väg till Romme tillsammans med mitt jobb som anordnar en familjedag med skidåkning. Vi kunde tyvärr inte åka med då Iselin har feber och har haft det sedan i fredags. Typiskt och tråkigt då Iselin inte åkt slalom denna vinter. Linda och Karin har precis åkt in till stan för att gå på loppis tillsammans med Anna och Ester, får se om de kommer hem med några kap. Karin behöver regnkläder och stövlar inför vår resa till Paris, det ser ut att vara en regnig vår där nere.

Iselin vill ha glass när hon har feber, lilla-syster vill självklart också ha

Både jag och Linda har vila på schemat idag, riktigt skönt. Linda har tränat på riktigt bra denna vecka och jag har börjar komma igång igen efter knäskadan. Igår cyklade jag in till Fyrishov och simmade 2500 m innan 09 då Linda kom in med bilen till Fyrishov för att byta av mig. Jag tog  bilen hem och hon körde ett ritkigt ordentligt simpass. Hon hade från början tänkt att köra 1 timme simning och sen köra ett pass på boxen men det gick tydligen riktigt bra att simma så hon körde ett långpass i bassängen istället, totalt 4500 m. När hon kom hem så gick vi ut på en promenad i solskenet medan Karin sov, riktigt skönt. Det har varit full fart de senaste två veckorna, mycket på grund av min vårkonferens och denna veckas kurs så vi har inte haft så mycket tid för "rekreation" och småprat.

Som jag skrivit tidigare så åkte 10 st av mina kollegor öppet spår detta år. Nu har vi bestämt oss för att även köra nästa år och då har de flesta valt att köra Vasaloppet istället. Idag öppnade anmälan och de flesta av oss hann anmäla oss innan platserna tog slut efter lite drygt 10 minuter. Helt otroligt att de 15000 platserna kan ta slut så fort, det är verkligen populärt med motionslopp nu men det är lite besvärligt att man måste "hänga på låstet" när biljetterna släpps för att få en startplats, det är svårt att ha den framförhållningen. Men nu vet jag vad jag med största sannolikhet ska göra söndag v.9 2014

Till årets ÖS/VL gjorde jag en träningsplanering á la Crossfit Endurance, tror jag kommer att följa den planering nästa år, den funkade rätt bra för de som följde den. Målsättningen är att ta medalj. Osäker på vilken startled jag kvalar in i med min tid från ÖS 2012, förhoppningsvis så pass långt fram så jag slipper köra seedningslopp. Min skidutrustning är drygt 10 år gammal och skulle nog behöva bytas ut, får se vad ekonomin tillåter.

I morgon kör vi igång med MCW:s löpgrupp. Gruppen fylldes fort, totalt 21 deltagare och det ska bli riktigt skoj att se hur de utvecklas under de sex veckorna som vi kommer att köra. Vi kommer att köra löpskolning enligt POSE och lite intervaller en gång per vecka och deltagarna kommer att få en "hemläxa" att genomföra själva. Skriver ett inlägg om det efter första passet imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar