måndag 4 februari 2013

Vabuari

Vi anade att det skulle bli VAB för er av oss idag. Igår var Iselin och lekte en stund med Tyra men var tvungen att komma hem då Tyra började kräkas. Tjejerna har lekt hela helgen så vi förstod att Iselin med största sannolikhet blivit smittad. I natt så fick vi svaret, Iselin kräktes. Linda stannade hemma med tjejerna medan jag stack iväg på min cykel mot Fyrishov. Då jag upptäckte att det var bart på cykelvägen när jag sprang hem i fredags så bestämde jag mig för att cykla idag istället för att ta bussen. Det går nästan snabbare med cykeln och då får man dessutom bonusträning. Det kändes dock lite trögt att cykla i morse. Efter många pass på trainern så var det dock skönt att cykla på riktigt.
Morgonens accessoarer 
Simppasset gick riktigt bra. Det var dock väldigt mycket folk i bassängen i morse men då det är 50 m banor så blir det inte så trångt. jag har försökt öka mängden crawl successivt och idag blev det 1200 m crawl i 50 och 100 m intervaller. Det kändes riktigt bra på slutet men jag har fortfarande svårt att få fart från armtagen och simmar mest med benen. 

Efter simningen så cyklade jag på jobbet och 2 timmar efter att jag åkte hemifrån satt jag på stolen framför datorn, först på kontoret. Ibland är det skönt att vara uppe med tuppen (läs Karin). Min dag slutade dock lite tidigare än planerat då Linda blev dålig under dagen och ville att jag skulle komma hem och ta hand om Karin som var lika pigg som vanligt. Jag cyklade hem i snöyran och när jag kom hem var Linda helt blek, hon la sig direkt. 
Cykel i vinterskrud
Kvällen har varit riktigt lugn. Karin och Iselin la sig utan något strul och jag har njutit av Chili-con-Carne framför tv:n. Jag håller tummarna för att jag klarar mig från magsjukan, har ett viktigt möte på jobbet imorgon.

I slutet av förra veckan läste jag en bra artikel om T J Murph och hur han gått från att specialisera till att träna för en mer generell fitness. Riktigt bra och intressant, tror många av oss skulle dra nytta av att inte specialisera oss för mycket för att nå våra motionärsmålsättingar utan istället jobba för att öka vår generella fysik och därigenom nå våra mål. Läs artikeln här

5 kommentarer:

 1. Där har vi svaret varför jag haft så jäkla ont i magen sen i går och kräkts en gång. typiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt att du blev smittad. Jag har klarat mig hittills, peppar peppar

   Radera
 2. Fint att ni alltid lyckas tajma magsjukan till när ni träffar Oscars kära systrar...hm:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt hopplöst med magsjukan, verkar komma varannan månad nu...

   Radera
 3. fy bubblan med magsjuka! krya på er!

  SvaraRadera