torsdag 14 februari 2013

Sovmorgon, kondomer och alla hjärtansdag.

Hur många är det som hört den "nya" radioreklamen om kondomer?
Ni vet den där man kan beställa på Internet istället för att ha en kassörska som undrar vilken storlek man vill ha. Iselin 6 år har i alla fall hört den.  Här om dagen när vi satt i bilen på väg hem från Gränby kom det en liten fundering från baksätet.

- Mamma, när ska vi köpa kondomer.
- Nja jag tror inte att vi behöver några kondomer...
- Nehe... du mamma vad är egentligen en kondom...

Pedagogisk (hmmf) som jag är så tänkte jag att det var lika bra att försöka att förklara det helt på ett lite snyggt sätt, så jag började... När vi väntade Karin så hade vi en del samtal om "pappa-frön" och "mamma-ägg" jag fortsatte nu denna diskussion något i stil med att man kan ha en ballong på snoppen som fångar upp pappa-fröna så att det inte blir några fler bebisar. Iselin lyssnade noga och funderade en stund.

- Ne, mamma, vi behöver nog inga kondomer... vi kan ju ta fler bebisar istället.

Här om dagen när jag kom hem så frågade Oscar vad jag och Iselin egentligen hade pratat om. Hon hade nämligen stolt berättat för honom hur det gick till.

Tjejer blev mammor och killar blev pappor men om man inte vill ha bebisar kan man använda en kondom som fångar upp "pappa-fröna" för då blir det inga bebisar. 

Jajjamen så är det, jag har en duktig 6-åring.

Dagen började med att Karin helt oväntat gav oss sovmorgon. Vi var uppe vid 4 och bytte en blöja, men sen somnade tydligen om. Jag hade tänkt att kliva upp klockan 5 för att åka och simma, ställt klockan trodde jag också att jag hade... När vi vaknade klockan 0550 (bussen går 0549) insåg jag att jag missat morgons simträningen. Istället åt jag frukost tillsammans med familjen åkte med Oscar och lämnade Iselin på fritids och åkte till polisstationen för att fixa ett pass till Karin.  Iselin har sedan hon var lite och blev prinsess-tokig drömt om att åka till Dinseyland, Paris. Eftersom jag har studerat fram till förra året har vi inte haft möjlighet/råd, men nu när vi båda jobbar har det har vi äntligen det. Eftersom det är årets enda semester och stor del av allt annat kretsar kring IM och flytt så har vi tänkt att gå "Disney-all in". Vi ska bo på Disneyhotell med gångavstånd till parken, ska åka karuseller, äta frukost med prinsessor och bada inte göra något annat i fyra dagar, skär torsdag till annandag påsk. Gissa om Iselin längtar. Därav pass till Karin-Knas. Karin var duktig och pass-fixandet var över på 2 minuter. Därefter körde Oscar mig till jobbet, lämnade mig och åkte tillbaka till Storvreta för att ta Karin på 18 månaderskontrollen. Karin fick godkänt. Hon är 3 cm längre (83) och ett kilo tyngre (12.2) än Iselin var vid samma ålder. "Tjock Karin"

Som ni säkert inte heller missat så är det alla hjärtans dag idag. Detta är för Iselin en oerhört viktig dag. Hon har tur som har så många som bryr sig om henne och inte mindre än två paket kom med posten. Ett från "Pia-mamman" med familj och ett från Momma. Paketet från Momma har vi ännu inte hämtat men det får vi göra imorgon. Oscar hade också köpt roser till henne. Jag har lovat att vi ska baka kärleksmuffins på lördag och bjuda Ester. Så Kristian eller Anna, om ni läser detta så är ni välkomna på kaffe i helgen.
Jag fick också ett kort


Iselin hade dagen till ära också klätt sig riktigt snyggt. En härlig blandning så att säga.
Tack Lisa och Astrid för kjolen

Jag missade simningen i morse men har ändå fått in två pass idag. Ett kort lunchpass som gick riktigt bra och löpning medan Iselin hade skridskoskola. Lunchpasset blev 45 min inkl löpningen till och från MCW. WOD:en var
4 rundor på tid av 
10 pullups
20 smala armhävningar i ringar
30 air squats. 
Detta tog 9 minuter. Pull-upsen kändes riktigt bra idag, klarade 3 x 10 obrutna kippade + 7+3 på sista varvet, idag gick det plättlätt Jag kan ibland få ont i en axel när jag slarvar med stretschen av lats och teres major inför pullups men idag körde jag en ordentlig uppvärmning och uppmjukning och då gick det fint.

Löpningen var 
3 x (400, 200,100 meter ) vila 1/1

inledde med 15 min löpskolning, älskar verkligen dessa pass, tiden går fort och det är roligt hela tiden.

1 kommentar:

  1. Så söt hon är Iselin! Kan tänka mig att hon toklängtar till Disneyland, det måste vara något alldeles extra!

    Hoppas ni har en fin helg!

    SvaraRadera