måndag 18 februari 2013

Sockerorgie

Idag har jag varit på kurs i Stockholm och jag är alldeles chockad över företagets fika-kultur. På inbjudan stod det att dagen började med registrering och fika innan vi satte igång. Fikat som erbjöds var franska, skorpor, marmelad och ost. Det är kanske inte så farligt men det var bara början. Jag åt några skivor ost och två ägg som jag hade med mig själv. Efter fikat gick vi in och satte oss "klassrummet". Där fanns en plats för varje deltagare med en dator, kursmaterial och ett glas fullt av godisklubbor!. Läraren hade även ett glas på sin kateder med klubbor och han stoppade ganska snabbt en klubba i munnen. Han åt säkert 20 klubbor under dagen....
Mmmmm, klubbor
Innan lunch så var det en kort kafferast och då hade de, förutom det som erbjöds tidigare, även dukat fram en stor skål men lösviktsgodis - sockertåget gick vidare. Vi käkade lunch på en vanlig restaurang så jag fick mig lite schyst husmanskost till lunch, sjömansbiff. Efter maten så ville läraren att vi skulle gå tillbaka till kurslokalerna och dricka kaffe, var det klubborna och godisskålen som lockade? När vi kom dit så fanns nu även en uppskuren vetelängd som gick åt snabbare än kvickt. 

Kursen fortsatte och strax innan tre så var det en ny rast och gissa sockerfrossan fortsatte. Nu var det kanelbullar som kompletterade lösviktsgodiset och klubborna. Det är klart man kan frossa i socker någon gång ibland om man vill men jag tycker synd om de som jobbar där som bara hur socker eller socker att välja mellan. Alla vet hur svårt det är när man väl tar första "sockerbiten" - man fortsätter att stoppa i sig socker för att hålla uppe blodsockret...

Det var med lycka som jag kom hem till ett dukat bord men mat. Imorgon ska jag se till att ta med mig ordentligt med mellanmål. Det är inga problem att avstå socker när man inte är hungrig men när magen börjar kurra och det är en timme kvar till lunch så är det väldigt lockande att ta en ordentligt bit vetelängd.

Innan jag åkte på kurs i morse så var jag förbi Fyrishov för ett simpass. Jag har tänkt att köra extra mycket simning nu när jag inte kan springa. Simpasset gick sådär, inte lika bra som sist. Detta berodde nog lite på att jag fortfarande är lite trött i axlarna efter lördagens simpass samt att nattens sömn inte var särskilt bra. Vi anade att Karin hade lite feber på gång när vi kom hem från Leos Lekland igår och vi hade rätt. Hon har varit väldigt orolig inatt så både jag och Linda har varit vakna om-vart-annat.  Linda har varit hemma med henna idag och hon har varit på bra humör. Hon hade inte någon feber på förmiddagen men den kom tillbaka på eftermiddagen. Nu på kvällen så fick hon en alvedon innan hon skulle lägga sig och då piggnade hon till och härjade en stund innan hon somnade. 

Linda har tränat på ordentligt idag. Först körde hon ett kort cykelpass medan Karin sov lunch sen så körde hon ett litet duathlon nu på kvällen. Först sprang hon lite korta 400- och 200-meters intervaller och sen hoppade hon direkt på trainern när hon kom in och körde 5 x 1:00 med 1:30 vila. 

2 kommentarer:

  1. Fy så trist med allt socker som dukas fram! Tänk en stor korg med massvis med frukt och nötter istället, vilka pigga deltagare det skulle vara då under utbildningen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade hellre haft en burk jordnötssmör på mitt bord än klubbor. Jag påpekade deras "mellanmål" i utvärderingen av kursen. På tisdagen hade jag med mig en egen avokado/ägg/bacon-sallad...mums

      Radera