lördag 16 februari 2013

"Peak Your Performance"-light

Efter förra helgens kurs så lovade jag och Kristian att vi skulle köra en genomgång på det vi lärde oss hemma på MCW. Ola annonserade ut en liten workshop under veckan och idag körde vi en "Peak Your Performance"-light. Vi började med att köra ett kort teori-block där vi gick igenom godbitarna från Kallurs löpskolning och Björlings föreläsning om vila. Det var omtyckt av deltagarna på dagens workshop och det blev en hel del frågor och funderingar, framför allt angående vilan.

Efter det så körde vi tyngdlyftningsdelen. Vi började med den uppvärmning som Bergström gjorde vilket var riktigt bra men smärtsam för de som är osmidiga. När alla var varma så gick vi vidare och började gå igenom Bergströms ryck-teknik. Vi har försökt hjälpa en hel del tidigare med ryck-tekniken men nu hade vi en bra metod att följa för att förklara lyftet. För de som ryckt tidigare så var det lite nya saker att tänka på och de några av de som aldrig ryckt tidigare fick en bra introduktion. Ryck-delen tog väldigt mycket längre tid än vi tänkt och vi fick nästan tvinga alla att sluta rycka för att gå vidare med stöt.
Uppvärmning i "botten" kan vara smärtsamt
"Fågelskrämman", viktig del i ryck
Nu när alla var varma så gick vi direkt vidare till tekniken. Kristian visade och berättade om alla nyckelmoment. De fick börja testa på lite lättare vikter och vi gick runt och kikade. Några gick snabbt upp på tyngre vikter medan några av de som inte testat på stöt  tidigare körde men teknikstång eller pinne.

Innan vi avslutade så gick vi snabbt igenom de tips vi fick på benböj och marklyft. Det handlade om stångplacering vid böj och sumo-, halvsumo eller vanlig stil i marklyft. Några av deltagarna var kvar och testade lite efter att vi avslutat. Jag fick ett meddelande från en av dem som satt personligt rekord direkt i marklyft med sumostilen.

Efter vår lilla kurs så åkte jag hem till Storvreta och strax efter att jag kom hem så kom familjen Leijon som vi bjudit hem på middag. Linda hade, efter ett besök på Kvantum på morgonen, förberett en riktigt gott köttgryta med tillbehör, en rödvinbärs paj och tillsammans med Iselin hade de även gjort kärlekmuffins - vilka tjejer jag har!. Efter middagen så satt vi och surrade en bra stund innan de åka hem, riktigt trevligt.
Mästerbagaren och mästerverket
Innan jag kom till MCW i morse så han jag med att stilla min träningsabstinens i simbassängen. Det gick riktigt bra idag. Då jag ska ta det lugnt med knät så simmade jag bara med dolme och det blev totalt 1900m. Känner mig mör i axlarna och ryggen nu men det känns skönt att simningen går framåt. Efter simningen så gick jag förbi ortopedakuten på vägen till MCW där jag fått en tid inbokat för återbesök angående knät. Jag trodde att det skulle göras lite nya tester och en röntgen men läkaren ville bara visa mig röntgenbilderna från förra gången och småprata lite om knät och min träning. Det krävs inga ingrepp utan det kommer att läka av sig själv på några veckor, vilket känns bra.
Mitt högra knä och den lilla sprickan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar