onsdag 6 februari 2013

Ofrivillig framåtvolt

Många av er kanske känner igen känslan när man kraschar och den korta stunden innan man landar i marken går i slow-motion. Idag när jag cyklade hem från jobbet var jag med om precis en sådan situation. Jag har under hela dagen på kontoret set hur snön har fallit ned och jag förstod att det minsann inte skulle vara lätt att cykla hem. Men jag bestämde mig ändå för att ge mig ut i snön och cykla hem.

Det gick bra den första biten genom stan där många cyklat och gått tidigare men efter en stund blev det riktigt svårcyklat. Det låg 10 cm nysnö på cykelvägen och på bilvägen var det bara hjulspår uppkörda så där kunde jag inte cykla utan att reta upp alla bilister. Jag cyklade på längs cykelvägen och fick jobba för att ta mig framåt och inte sladda omkull. Så plötsligt kör jag in i en stor is-klump som låg gömd under snön och jag flyger fram över styret i slow-motion. Jag hinner med att tänka på att skydda min opererade axel samt att jag måste klicka ur pedalerna. Jag gör en "Klinsmann-landning" på cykelvägen, det måste sett riktigt roligt ut. Det var dock ingen som såg mig.

Jag klev upp och kände att jag fått en smäll på vänster knä. jag cyklade vidare men knät började göra allt ondare och det blev allt mer svårcyklat. När jag nådde Gamla Uppsala så var det ingen som cyklat på cykelvägen mot Storvreta och snötäcket blev allt tjockare. Jag bestämde mig för att ta bussen hem och låste fast cykeln i en busshållplats och väntade några minuter innan bussen kom.

Nu sitter jag i soffan med ett svullet knä och hoppas att det går över snabbt. Imorgon har jag vilodag men sen är det full fart från fredag och framåt. Har inte tid att vara "halt och lytt".

Cyklingen till MCW gick dock riktigt bra i morse och det efterföljande styrkepasset gick även det finnemang, så två av tre lyckade pass på en dag är inte så pjåkigt.
Vädret i morse påväg till MCW
Får hämta min cykel imorgon

2 kommentarer:

  1. Aj då! Hoppas du känner dig bättre i knät!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Knät är fortfarande ömt och stelt men efter ett besök på ortopedakuten så vet jag att det inte verkar som det är något allvarligt.

      Radera