tisdag 19 februari 2013

Nätshopping och "pre-race"-humör

Två vabbdagar denna vecka. Karin fick vaccin förra veckan och de sa att det kunde komma reaktioner i upp till 10 dagar efteråt. Om det är det eller om det bara är vanlig förkylningsfeber vet jag  inte. Hon har fått Alvedon på kvällarna då febern gått upp, varit feberfri på förmiddagen för att sedan få feber igen på eftermiddagen och kvällen. Inte speciellt hög feber bara strax över 38 grader med tillräckligt för att inte vara nöjd och vilja bli buren hela tiden. Idag har hon dock varit bättre så om det inte händer något speciellt så blir det dagis imorgon. Iselin har också varit hemma idag. Igår när vi fick bråttom till skolan och småsprang med Karin i vagnen kom jag på att det kanske var sportlov, jag ringde en klasskompis mamma och naturligtvis var det det, sportlov! jag hade helt missad detta...

Iselin fick själv välja om hon ville gå till fritids eller om hon ville stanna hemma. Hon valde fritids, roligare att leka med kompisar än att vara hemma med oss. Idag vill hon vara hemma. Så det har hon varit. Iselin har varit ute och lekt hela dagen och jag och Karin har läst "pottboken" 711 gånger. Jag gjorde även ett försök att gå ut en liten stund men eftersom Karin är rädd för att få snö på sina skor och inte alls vill ha mössa och vantar på sig så gick vi in efter ca 10 minuter.

När Karin sov lunch passade jag på att kolla på blocket och fyndade en tripp-trapp stol för 200 som skall hämtas imorgon. Iselin har en stol och nu när Karin själv kommer upp i den så sitter de ofta tillsammans på en stol och äter (Karin vägrar att sitta i sin egen "bebis-stol), "sam-sittandet" leder ofta till att en av dem (läs Karin) ramlar i golvet eller att den andra (Iselin) måste flytta på sig eftersom det blir för trångt. Detta hoppas vi nu ska få sitt slut om vi får två tripp-trapp stolar istället för en. Blocket är förövrigt en god idé enligt mig. Både bra för miljön och plånboken om alla inte hela tiden köper nytt.
Just nu är jag på jakt efter kläder till Karin i storlek 92, hon växer snabbare än jag hinner med. Skulle även behöva en liten sittvagn typ brio sitty eller någon annan sulkyvagn som är lätt att resa med, gärna begagnad och skick spelar ingen roll så länge den håller ihop under vår Disneylandsresa. Den vagn vi har hemma är lite vinglig och jag tror inte att den fixar flygresan.

Jag började dagen med att simma. Usch vad trist det var idag. Jag är alltid så här när det börjar att närma sig lopp, totalt omotiverad och grinig. Sen släpper det alltid så snart loppet är avklarat och jag har något nytt mål längre fram. Varför jag fungerar så här vet jag inte men inför både Sala och Lidingö var jag precis likadan, sur och grinig tills loppet är avklarat. Så nu går jag mest runt hemma och muttrar.

Imorgon är det tillbaka på jobbet som gäller och snart skall det laddas inför öppetspår. Som det ser ut så får vi fint väder. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar