tisdag 5 februari 2013

Magsjuka, tvål och tankar från en sexåring

Som ni vet är jag och Iselin hemma och är sjuka. Magsjukan har idag övergått till feber, svettig och ont i huvudet, kräkts har jag inte gjort på snart ett dygn, alltid något.  För er som undrar så: -Ja, vi har magsjuka rätt ofta. Cirka varannan månad det senaste året. Varför? hmm, har jag ingen aning om. Jag har alltid haft lätt för att få magsjuka och är nog en av de enda vuxna jag känner som kräks minst två gången per år sen jag var tonåring.  Iselin brukar klara sig hyfsat men nu har också hon varit dålig. Oscar och jag brukar bli dålig cirka var annan gång, det är skönt. Gudarna skall veta att ta hand om barn och vara magsjuk samtidigt inte är något höjdare, vilken pers! I somras var både jag, Oscar och Karin dålig samtidigt. Som tur var så var Iselin hos sin pappa i Norge då annars hade hon med största sannolikhet haft några riktigt tråkiga dagar. Karin är den i familjen som varit värst drabbad det senaste året dock har hon klarat sig väl denna gång. Jag tror att all vår magsjuka har att göra med att i alla fall jag har en rätt känslig mage + alla dagis-, skol- och jobbbaciller som vi dagligen möter. Tvål och vatten, handsprit o.s.v.,vi har testat allt men det hjälper inte. En fördel är dock att det snabbt går över och jag känner mig redan piggare. Nästan hellre magsjuka någon gång ibland än förkylningar och halsont i längre perioder.

Nå ja. Jag och Iselin har ju som sagt varit hemma idag, hon har många funderingar. Samtalen har i dag kretsat kring Halloween, det är då hon fyller år eller åtminstone nästan då hon fyller den 12/11. Något hon såklart redan längtar till. Iselin säger att hon vill ha sitt monsterkalas på crossfit-garaget något som eventuellt kan gå att ordna om vi frågar Ola och Joel, dock har hon en stund att vänta. Dagens andra samtalsämne har varit alla hjärtans dag. Detta är enligt Iselin en mycket viktigt dag. Förra året hade hon och Oscar baka muffins till mig när jag kom hem efter jobbet och detta är något hon vill göra till tradition. Jag frågade henne hur hon vill fira alla hjärtans dag i år och hon svarar att hon vill baka muffins och kanske äta lite "kärleks-mat". Jag och Oscar talade lite om att vi kanske borde gå på bio med henne och äta ute, således ha barnvakt till Karin, men kom fram till att vi kan laga "kärleks-mat" hemma i stället och spara barnvaktstjänsten till en gång när det verkligen behövs. 

Annars så har inte jag gjort så mycket idag, slötittat på tv och surfat. Hämtade ut ett paket från Bodystore. Sist Oscar handlade missade han i en beställning vilket resulterade i en ekologisk lavendel doftade tvål till barnen istället för den parfymfria tvål som jag skulle ha. Detta blev inte speciellt bra, lavendel kan säkert vara bra men det är ingen favorit hos mig, framför allt så tycker jag att det alltid luktar alldeles för mycket. Har man inte huvudvärk innan man tvättar händerna så får man det säkerligen. Nu blev det i alla fall rätt, för att fylla ut för att få fri frakt hade jag naturligtvis hittat lite andra godsaker, bland annat spirulina, kokosolja och gojibär. Förresten så hittade jag en hudvårdsterapeut i Uppsala idag när jag slösurfade som endast använde ekologiska och naturliga produkter, detta skall naturligtvis testas. Återkommer med utvärdering när det är gjort. Den behandlingen jag fick i förra veckan och de produkterna jag fick med hem mår jag nästan illa av att använda, katten vad kemiskt de luktar, fulla av parfym - kan omöjligt vara bra. Så om någon är sugen på dyra märkesgrejer i öppnade förpackningar kan ni höra av er, annars åker de i soporna. Till och med Iselin tycker att det luktar starkt och då brukar inte hon vara kräsen för taskiga och billiga lukter, hon älskar nämligen sitt sminkdocke-smink och läppglans från HM, något som inte är av högsta kvalitet. Nå ja, man lär så länge man lever, det med behandlingar och krämer var tydligen inte min grej. Lika bra det antagligen.

När Oscar lämnade Karin på dagis i morse hade han med sig ett paket smör. Barnen på vår förskola får margarin av ett okänt märke, ser mycket suspekt ut enligt mig. På förskolans matsedel står det klart och tydligt att barnen får ekologisk mellan (?) mjölk till maten, det är ju bra, synd bara att det övriga de får till stor utsträckning är halvfabrikat och margarin på mackorna. Trist tycker jag, har ännu inte riktigt bestämt mig för i vilken utsträckning jag vill göra en diskussion angående detta, men nu har i alla fall Karin riktigt smör med sig till dagis, det kan vi se som ett steg i rätt riktning. För er som är intresserade går det att läsa lite om margarin och dess innehåll här

Oscar har precis kommit hem från sitt löppass. Första passet på fjärde veckans i löpskolningscykeln. Det lät som det gått bra men som om underlaget och halkan gör det lite svårare. Själv sitter jag i soffan och tjurar över magsjukan och att jag inte kan träna. Ska hålla mig hemma imorgon också bara för att vara på den säkra sidan och inte smitta ner mina kollegor. Iselin ska också få vara hemma i de 48 timmarna som rekommenderas. Hon är dock mycket piggare idag och kommer antagligen att ha det ganska tråkigt imorgon men så är det... det är trist att vara sjuk. Tidigare i dag så testade hon med att hon kunde ju i alla fall få leka med Tyra eftersom hon också är sjuk. Jag förklarade att det inte är riktigt så det fungerade. Men det var ju ett gott försök :)

Hoppas ni alla har det bra och slipper magsjuka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar