tisdag 26 februari 2013

Ironman Hawaii?


Den mest kända Ironman-tävlingen är utan tvekan den på Hawaii. Tävlingen som hålls där kallas för Ironman World Championship och för att ta sig dit så måste man kvala via något av de andra Ironman-tävlingarna världen över. För att kvala in via Kalmar behövs en topp tre placering för mig och en seger för Linda vilket är högst osannolikt. Det finns dock en annan möjlighet att få tag på en åtråvärd startplats i Kona, genom ett lotteri. Vinnarna presenteras den 15 April och nu håller vi tummarna för att i alla fall en av oss har bondröta och vinner en plats. Tror Iselin skulle bli alldeles överlycklig om hon fick spendera sitt höstlov på Hawaii. 

Efter helgens Öppet spår så fokuserar vi båda nu helt och hållet på Kalmar. Linda har i och för sig inte fokuserat så särskilt mycket på skidåkningen utan kört mest triathlonträning inför Öppet spår men nu behöver hon inte tänka på tävlingen längre. Vårt närmaste delmål på vägen mot Kalmar är Aros Marathon den 4:e maj. Jag börjar känna mig lite stressad inför loppet då jag fortfarande har ont i knät och det känns som att det är några veckor kvar innan jag kan springa helt smärtfritt. Min målsättning var att springa med en snitthastighet < 5 min/km men jag får se om jag omreviderar min målsättning efter knäskadan, beror på hur det känns när jag börjar springa igen.

Nu kör jag istället full fokus på simning och då framförallt simning med armarna. Jag har, som jag skrivit tidigare, simmat väldigt mycket med benen. Nu när jag inte kan köra benspark och simmar med dolme så får armarna ordentlig träning. En positiv effekt av min skada. Tror inte att jag kört så mycket arm-simning annars utan bara kört på som tidigare. Nu har jag fått ett ypperligt tillfälle att bli en stark "arm-simmare"

Körde ett kort simpass i morse som jag avslutade med ett 800m testlopp. Det tog strax över 17 min vilket jag tycker ändå är helt ok med tanke på att jag körde med dolme samt att det bara är 4 månader sedan min axeloperation. 


2 kommentarer:

  1. Härligt med fokus Kalmar! :) Längtar!!!

    SvaraRadera
  2. Längtar vet jag inte om jag gör, det är med sträck blandad förtjusning så att säga. :P Riktigt skönt att slippa ångesten med skidåkningen jag borde göra men inte vill göra. Nu är det full fart framåt som gäller.

    SvaraRadera