söndag 17 februari 2013

Familjetid

Idag hade egentligen Linda tänkt att köra ett sim- och ett crossfitpass men hon kände sig redan igår lite osugen på att träna. Tror det är nerverna inför Öppet spår som börjar visa sig. Då hon har ett 90 km skidpass i slutet av nästa vecka så tycker inte jag att hon behöver ha dåligt samvete för de överhoppade träningspassen och nu fick en riktigt lugn och skön dag tillsammans hela familjen istället.

Efter frukost så gjorde vi oss i ordning för att gå ut och åka lite skidor tillsammans. Iselin fick ett par skidor i julklapp och hon hade ännu inte använt dem men nu fick hon testa. Hon åkte en hel del skidor förra året men då med "barn-skidor" men vajerbindning som man har sina vanliga skor i. Nu har hon fått ett par skidor och pjäxor som är mer lika våra löparskidor. Vår tanke var att åka ett spår på elljusspåret men Karin i bärstolen men Karin tyckte inte att det var så skoj. Efter några hundra meter så ledsnade hon totalt så Linda åkte ifrån oss och tillbaka till skogsvallen. Jag och Iselin hade det riktigt skönt i skidpåret. Hon åkte på riktigt bra och tyckte det var riktigt skoj, framförallt i nedförsbackarna.
Iselin njuter av den friska luften och Karin tjurar i bärstolen


Efter skidturen gick vi hem och åt lite lunch. Karin somnade i vagnen på vägen från skidspåren och sov i två timmar så vi han med en liten tupplur i soffan efter lunchen. Efter att Karin vaknat så gjorde vi oss i ordning för att åka till Leos lekland och barnkalas. Det var Iselins gamla förskolekompisar Ruben och Fredrik som hade ett gemensamt kalas på barnens (och bacillernas) favoritplats. Barnen började med tårta och paketöppning i "Star Wars"-rummet och sen var det fri lek. Karin villa också vara med och leka så jag och Linda turades om att gå runt med henne och åka lite rutchkana. Klockan var drygt 18 när vi åkte därifrån och barnen somnade snabbt i bilen och kommer förhoppningsvis att sova riktigt gott inatt. På vägen hem svängde vi förbi konsum för att hämta ut några paket som kommit med posten. Det var dels ett paket från momma Beryl och moffa Nisse men ett fint alla-hjärtansdagskort och två små fina gosedjur till tjejerna. Det andra paketet var från Chainreactin innehållande diverse bra och ha grejer på vägen mot Kalmar samt två par löparskor. Jag köpte ett par Asics DS Trainer till oss båda. Linda fick sina i "klassiker-present" ...(en ursäkt att få köpa ett par skor till mig själv?)

Tårtätning i "Star Wars"-rummet
Karin gillade bollbadet mer än bärstolen
Våra nya löparskor
Jag köpte ett par nya löparskor under förra sommaren som jag inte riktigt kommer överens med. Det är ett par Adidas Aegis med ett lite lägre toe-to-heel drop än traditionella skor. De är väldigt lätta och känns snabba och fungerar väldigt bra på snabba intervallpass eller när det ska köras race. Men på längre pass så får jag lite känning i hälsenan vilket man ska vara observant på. Så därför köpte jag ett par "traditionella" skor att växla med när jag kör längre pass. Nu kommer vi inte att springa så många långpass som många andra gör men det kommer ändå bli några. Jag har planerat att få in 3 st >25km pass innan Aros Marathon i maj. Då kommer de nya skorna till användning. När jag kör de korta intervallerna i Crossfit Endurance programmeringen kör jag nog i race skorna och sen kommer jag nog att växla på de långa intervallerna beroende på hur det känns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar