torsdag 21 februari 2013

Carboloading

Nu har den börjar... den stor uppladdningen. Kan upplysa er som inte testat att matlusten är icke existerande när man dricker socker till mellanmål. Smakar ok men oerhört sött tycker jag, "Snabb-Jenny" tycker urk... Magen blir uppsväld, man kissar 511 gånger per dag + några gånger på nätterna, men vad gör man inte. Har ingen aning om det verkligen fungerar men inför Vättern och Sala kolhydrats- och fettladdade jag och då kändes loppen ok energimässigt. Inför Engelbrektsloppen gjorde jag inte det och då hade jag ingen energi alls, kan iofs ha att göra med magsjukan veckan innan men den här gången ska jag ha både hängslen och livrem...
"socker-chock"
Hade tänkt att börja dagen med ett löppass till jobbet och hade därför klockan ställd på 04.30. Karin som då varit uppe och härjat hade inte riktigt somnat om men jag lyckades smita ut ur sovrummet väl uppe såg jag att det var ´-6 grader ute och den 17 km långa löpturen kändes föga lockande. Det och vetskapen om att 90 km skidåkning på söndag fick mig att återgå till sängen (gästsängen så jag inte störde övriga familjen...) dock fick jag inte somna om för 15 minuter senare kom Oscar och Karin upp och då var det bara att börja dagen.
"Morgon mys..."
Eftersom både jag och Oscar var hemma i morse så åt hela familjen frukost tillsammans. Tjejerna som nu mer har en varsin "tripp trapp stol" ( blocketfynd, 200 pix ;P ) satt på varsin sida bordet. Som alltid när man är två på morgonen så tar saker och ting dubbelt så lång tid, konstigt men sant. Vi lämnade barnen och jag skjutsade Oscar till jobbet. Det var min tur att hämta och laga middag och när jag kom till dagis så berättade fröken att Karin varit jättedålig i magen och att de bytt 4 blöjor på henne under dagen. Fröken berättade också att Karin varit sur och grinig och att det går magsjuka igen... Grr, jag hoppas verkligen inte att det är magsjuka på gång igen. Har en egen teori som jag tänker välja att tro på istället... Karin hade feber i början av veckan och har de senaste nätterna sovit dåligt... jag tror att det är nya tänder på G. Mycket bättre än magsjuka enligt mig. Hoppas hoppas.
Karin luggar Iselin... 
Karin provsitter "nya" vagnen.
Faster Fia kom precis från Gävle, hon ska passa barnen i helgen medan vi är i Sälen/Mora och åker skidor. Sist Fia var här för "inskolning" av Karin så fick hon med sig magsjuka hem. Detta var två veckor sedan så jag hoppas verkligen att det inte är det denna gång också. Förutom att det är trist att ha magsjuka så kostar det också massa pengar med både egna karens och sjukdagar och vab. Speciellt om man ska vabba 5-6 dagar varje månad. Inte att rekommendera. Just nu har Oscar och Fia en Karin kurs, tror att det är värst för Oscar. Tror nog att Fia fixar detta :)

2 kommentarer:

 1. Stort, stort lycka till i helgen!

  Önskar

  /Magnus & Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack, det gick fint. Ska blir så skönt att komma tillbaka till riktig mat efter detta äventyr. Jösses vad pissigt man mår!

   Radera