fredag 8 februari 2013

Akutbesök

Efter onsdagens cykelkrasch så har jag haft ordentligt ont i knät och varit väldigt orörlig. Min första tanke var att det kanske bara var en vanlig liten "tjuvsmäll" som skulle gå över under natten. Men När det inte gjorde det så började jag bli orolig för att det var något som fått lite stryk i knäleden. Då jag cyklar med SPD-clips på min MTB så fick knät nog en ordenligt vridning när jag kraschade. Jag bestämde därför att jag skulle gå och undersöka knät idag.

I Uppsala finns, förutom akutmottaningen på Akademiska, en ortopedakut med drop-in på Dragarbrunnsgatan. Det är bara ett kvarter från mitt kontor så jag traskade ned ditt efter att jag kom till jobbet. Efter lite administration och väntan fick jag träffa läkaren som klämde, kände, drog och vred i knät och tyckte att allt kändes ganska ok men att det var väldigt svullet. Efter en bedövningsspruta så tömde han ut 55 ml blod ur knät vilket tyder på att något gått sönder, om än bara en liten skada. Efter ett besök på röntgen och ytterliggare lite väntan så fick jag åter igen träffa läkaren och bilderna visade inte heller några större skador.

Rekommendationen var att ta det lite lugnt några dagar och återgå till träningen successivt. Simning var ok och cykling på lätt belastning. Löpning skulle man vara lite med försiktigt med i början. Känns inte alls så roligt då jag ska spendera helgen i Falun på ett "träningsläger". Måndagsklubben anordnar "Peak Your Performance" där det lär bli en hel del aktivt deltagande. Jag får försöka vara med på det jag kan. Kursen är uppdelad i fyra huvudblock:

A Tyngdlyftning. Huvudcoach Anders bergström. I Falu Atletklubbs lokaler.
B Löpskolning, Huvudcoacher Susanna Kallur och Torbjörn Eriksson i Friidrottshallen (stora)
C Teori, Clas Björling i vårt konferensrum på Scandic hotell.
D Styrkelyft med Per Berglund med fl. i Friidrottshallen (prestationsgymmet).

Nu ska jag sätta fart och jobba lite.

4 kommentarer:

 1. Fick du göra en vanlig röntgen eller en magnetröntgen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanlig röntgen så det är ju svårt att veta exakt hur korsband/ledband ser ut då man bara ser benen. Men det såg inte ut att vara någon åverkan på benen och ingen instabilitet när han drog och vred....

   Radera
 2. Dom såg ju ingenting på mitt heller på vanlig röntgen. Försök att få magnetröntgen om det fortsätter.

  SvaraRadera
 3. Han missade dock en spricka i knäskålen som han ringde och berättade om.

  SvaraRadera