söndag 3 februari 2013

8 x 1000 meter rodd = rädsla!

Även i morse fick jag smyga ur sängen för att inte väcka övriga familjemedlemmar. Karin chockade med att sova till strax efter 7 idag så henne hann jag knappt se innan jag var tvungen att skynda mig iväg till Fyrishov och simningen, Iselin hade kommit ut smygande strax innan. Henne hade jag hunnit utfodra och hon satt hopkrupen under en filt i soffan och åt sin frukost framför TV´n - söndagsmys!

Oscar har haft vilodag idag och jag har hunnit med två pass (tre om man skall räkna med yogan och stretchen jag körde efter träningen men det vet jag inte riktigt om det räknas). Oscar och tjejerna var ute på förmiddagen när jag var i stan.
Fin vinterdag
Karin gillar inte riktigt att vara ute
Triathlonklubben har, som ni vet, morgonträningar på söndagar 8-9 men eftersom jag skulle vara på MCW vid 9 så var planen att hoppa i vattnet när Fyrishov öppnade 07.30. Dock blir det inte alltid som man tänkt sig. Karin kom upp precis när jag var på väg ut genom dörren var jag tvungen att stanna till och kramas lite extra vilket resulterade i att jag blev ca 10 minuter sen. Inte för att det spelade så speciellt stor roll för simningens del, den kan jag ta igen en annan gång. Dock missade jag att ta med mig mina skidor som jag tänkt att lämna in på Team Sportia för att få spannet uppmätt igen inför Engelbrektsloppet och Öppetspår, nu vet jag inte riktigt när jag skall klämma in det. Jag tror att jag helt enkelt struntar i det, kommer i alla fall inte att kunna göra något åt varken spannet eller skidorna innan loppen. Tanken var också att få med mig cykelhållaren till cykeln som jag skulle hämtat hos Dajjan, men det blev också kvar hemma...sådant som händer när man får bråttom.

Väl på Fyrishov mötte jag Lindha, även hon är en tvåbarns-mamma som skall genomföra sin första IronMan i Kalmar i sommar. Lindha är kompis till Sanna och det är genom henne och det gemensamma triathlon målet 2013 som vi lärt känna varandra. Kul att ha någon att dela upplevelser, tankar och funderingar med. Lindha skulle också köra ett kort simpass innan hon skulle handla, städa och fira sin sons två årsdag tillsammans med släkt och vänner. Låter lite som en typisk söndag för "familjen Hets". Heja Lindha!

Efter simningen, som gick helt ok, åkte jag vidare till MCW och efter ett litet mellanmål och pepp-talk till mig själv gav jag mig på dagens andra utmaning; 8 x 1000 meter rodd vila 2:00 mellan seten. Usch och fy vilken ångest! Men jag överlevde även detta. Målet var att hålla intervallerna jämna och inte dö på kuppen. Intervallerna landade mellan 3:59 och 4:07 så det var ok. Ja vad ska man säga om att ro... jobbigt är det.

Eftermiddagen har till stora delar spenderats i köket. Jag och Karin har gjort mandelsmör, Oscar har lagat middag och däremellan tvättat.
Karin provsmakar

Plommonspäckad flästkarre ovh rotgrönsaker
Vi har som vanligt plockat, plockat och åter plockat efter tjejerna, jag vet inte vem av dem som är värst, men grejer precis överallt är det. Idag hittade vi ost som Karin lagt i en av våra kökslådor, för ett par veckor sedan hittade vi en flaska gammal mjölk i ett annat skåp, sådär mysigt kan jag lova... här gäller det att vara med och orka, jag säger bara en sak, jag är glad att jag fick tjejerna relativt ung, annars skulle jag aldrig orka. Nu har Karin somnat och Iselin ligger i sängen och tittar på de missade avsnitten av årets julkalender. Hon missade slutet i och med att hon åkte till Norge. Vi ska snart sätta oss ned och planera veckans hämta- och lämnaschema samt se över sommarens föräldraledigheter, semestrar, dagisuppsägningar och flytt.

Förra veckan fick vi en hel kasse med kläder av min kollega Lisa. Iselin har fått kläder av henne förut och som oftast är det dessa kläder hon använder mest. De enstaka kläder jag handlat ligger alltid i botten och plockas bort oanvända när de är för små. Men det är ju bra både för miljön och för plånboken om man kan ärva lite kläder, som tur är så gillar Iselin detta så det är bara topp. Kläderna kom i denna påse som såklart tjejerna bråkade om att få sitta i. Nu är det trasig, vilken chock!
Mina små monster
Oscar skrev en en simlänk i gårdagens inlägg, här är stilstudien på Thorpe. Han simmar oerhört effektivt och glider på varje armtag.

Hoppas alla haft en fin helg. Imorgon är det måndag igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar