fredag 18 januari 2013

Vilken dag

Vilken dag jag haft. Helt kaos trots att jag trodde att jag hade koll på läget.

Dagen började med att Karin chockerade alla med att sova till 06.00. När vi väl vaknade hade jag fått ett sms av Oscar där han skrev att han glömt sin dator hemma (han hade åkt till Actic för att simma). Oscar undrade om jag kunde komma förbi hans jobb innan klockan 08.00 för att lämna den. Naturligtvis kunde jag det, det blev dock inte riktigt lika gott om tid för mig och tjejerna som jag först tänkt. Vi åt frukost, gjorde oss klara och gav oss iväg. Iselin lämnades på skolan och jag och Karin åkte vidare in till stan, lämnade datorn och åkte vidare till MCW för dagens WOD. Karin hade dock andra planer och vägrade låta mig träna, som vanligt... Att vi aldrig lär oss eller hur Kristian? Hursomhelst så stretchade vi lite och snackade strunt med coach Ola.
"Bär mig!!!"
Strax innan 9 åkte vi till Kvantum för att handla inför kommande vecka. Vi brukar vanligtvis självscanna våra varor och detta gjorde jag även idag. Eftersom vi inte hade någon brådska så var jag ordentlig och började i den ordning som man vill ha varorna i påsen ( ännu en av mina tvångstankar, jag har massor! :) ) Hatar att först köpa frukt och grönt för att sedan lägga äggen, mjölken etc. uppe på och därmed mosa alltsammans. Ni vet, eller hur?, man vill ha det tyngsta underst. Jag och Karin strosade runt och butiken fylldes sakta med folk. När jag väl kommit till slutet av min shopping och började fylla mina påsar med frukt och grönt, vad händer... jo naturligtvis har Karin fått tag på självscannern och sugit och slemmat på den så mycket att hela grejen blir svart... vilken antiklimax! Oscar hade också undertiden skickat ett sms att vi fått tid på BVC för att de skulle kolla på Karins ögon som ännu inte blivit bättre, snarare sämre. Nu började jag få bråttom. Den utomordentliga personalen på Kvantum hjälpte mig och trollade på något sett fram alla mina varor så jag kunde betala och packa oss in i bilen.
Karin i kundvagnen i Oscars gamla tröja som hans farmor Karin stickat
Karin höll sig vaken i stort sätt hela vägen hem men somnade cirka 30 sekunder innan jag parkerat. Därmed var hennes sömn förstörd. Jag bar upp henne, påsarna, parkerade bilen och försökte att få Karin att somna om. Alla som känner Karin vet att om hon inte vill så är det bara att glömma. Det hela slutade med att jag fick slänga i mig lunchen få på henne kläderna och köra som en biltjuv (en laglig biltjuv) till BVC. Där fick jag en lista med en miljard olika krämer och salvor (ogillar sådant) som hon absolut behövde och blev skickad vidare till apoteket. Väl där blev jag ruinerad....

Vi hämtade Iselin på skolan och hennes uppgift blev att hålla Karin vaken till vi kom hem så att hon inte somnade i bilen igen. Karin somnade vackert i vagnen och sov en god kur på eftermiddagen. Under Karins lur passade jag på att försöka mig på att göra majonnäs  Något som jag varit för feg för att testa innan. Ni måste testa jag säger bara det, hur enkelt som helst och riktigt gott. Hittade receptet på undervårttak och var bara tvungen att testa.
Redo för disco
Oscar kom hem innan Karin vaknade och kände sig lite hängig, han hade tydligen haft lite huvudvärk under hela dagen. Han fick äran att väcka Karin och bada tjejerna medan jag lagade middag, Pannkakor till de små och tonfisksallad med min nya majonnäs till Oscar själv hade jag ätit mig mätt på smakprover under majonästillverkningen och åt endast sallad och två ägg. Efter middagen så hjälptes vi åt att göra Iselin redo för hennes livs första disco, tänk vad stor hon blivit. Oscar skjutsade henne och en kompis till skolan strax innan sex. När han kom tillbaka så begav jag mig ut på en lugn löptur, behövde  komma ut i den friska luften. Oscar passade på att lägga Karin medan jag sprang och jag satte mig direkt på trainern när jag kom hem för lite intervaller

Bike (FRI): Repeat :30 sec, recover 2:00, until form/pace deteriotates

Körde 10 repetitioner och det blev riktigt jobbigt på sista intervallerna. Samtidigt som jag cyklade, Karin soc och Iselin stuffade så var Oscar ute och körde veckans andra löpskolningspass. Precis samma pass som tidigare i veckan fast två varv istället för ett. Han kom tillbaka när jag var klar med cyklingen och även han körde intervallerna ovan på trainern innan vi tog kväll. Nu sitter vi i soffan och slötittar på tv. Imorgon är det öppet hur på MCW; jag och Iselin kommer vara där på förmiddagen och Oscar på eftermiddagen. Han kör en liten workshop kring CFE och löpskolning kl 13, kom förbi och säg hej vettja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar