söndag 27 januari 2013

Vardagspaus

Innan jag åkte till Dalarna i helgen kände jag mig minst sagt överkörd. Det har varit mycket på jobbet, VAB och föräldraledighet som gjort att rutinerna rubbats. Ni som känner mig vet precis hur lite flexibel jag är och att jag avskyr att inte ha full koll. Detta när något som jag antagligen behöver jobba lite mer på, spontanitet och "ja ja det löser sig".

Friskt luft, skidåkning och paus var verkligen vad jag behövde. Här kan man verkligen prata om paus från vardagen, jösses vad jag har pausat i helgen. Mycket frisk luft, fantastisk god mat, fina vänner, gott umgänge och barnfritt. Alla ni som har små barn vet säkert hur mycket man älskar de små liven men ibland är det skönt att bara kunna sitta i soffan bläddra i en tidning och dricka lite kaffe. Det kommer dröja länge innan vi är där med Karin. Iselin är det inga problem med hon sitter gärna och myser och läster och Karin gillar också att mysa men oftast går det snabbt över till annat och lugn och ro är helt fel uttryck. Bläddrat i tidningar, druckit kaffe och softat är sådant som jag gjort de senaste dagarna. Jag har knappt ens lagat mat eller diskat. Plockat ur diskmaskinen ett par gånger och skalat lite sötpotatis är ungefär vad jag gjort förutom de många timmarna i skidspåret. Som det låter där hemma så har inte Karin varit på sitt allra bästa humör och vad jag förstår så tycker Oscar att det ska bli skönt att jag kommer  hem, nu är hon visst min "unge" nästa vecka :). Sömnen har det varit lite si som så med de senaste nätterna, i vanliga fall så lägger vi oss i stort sätt aldrig efter klockan 21.00 (det skulle aldrig fungera att lägga sig senare med tanke på när Karin väljer att ta morgon och med den träningsdos vi har). I detta gäng är det god mat under många timmar som gäller och många kvällar har desserten serverats efter klockan 23 (väntar man på något gott...) Jag har varit den första som lagt mig varje kväll men det har blivit mycket senare än vanligt. Jag, som ogillar att sova på morgonen, (man mister ju så mkt av dagen) har varit uppe vid 6-6.30 tiden och därmed missat lite av min skönhetssömn. Dock har det helt klart varit värt det.

Helgens tränig har till stora delar gått ut på att nöta, nöta och åter nöta. Så här i efterhand är kanske inte det så smart eftersom det sliter en hel del på kroppen. Både jag och Victoria, som jag åkt mest tillsammans med, har ok kondition och styrka. Hennes teknik är bättre än min men jag är lite starkare i överkroppen än vad hon är. Jag har försökt att lyssna på de tips jag fått och tycker att det släppt lite under helgen men jag kommer fortfarande inte att vara någon raket under Öppet Spår, dock känns det bra att nötandet gått bra och att vi kunnat hålla ett jämt tempo. Nu hoppas jag att Öppet Spår är en enda lång nedförsbacke så kommer det att gå fint. Både jag och Victoria skulle antagligen fått ut mer av kvalitetsträning istället för kvantitet men nu blev det såhär. Anledningen var till stordel att vädret de första dagarna var så bra/skönt att vi bara ville vara ute länge och njuta av solen, spåren och D-vitaminboosta. Igår hade vi bestämt oss för ett långpass, något vi ville testa innan Öppetspår. Detta känner jag nu av i mitt högra knä, precis på samma sätt som efter Lidingöloppet, dock är det inget som inte lite massage kan fixa och det kan jag boka tid till när jag kommer hem. Där har vi återigen fördelarna med CFE, att nöta och åter nöta höjer skaderiken eftersom det sliter mycket på kroppen variation är helt klart bäst.

Nu har jag precis kommit hem och fått middag och spenderat söndag kvällen med familjen. Oscar hade lagat middag, skinkstek och rostade rotgrönsaker tills jag kom hem.  Nu ska vi snart hoppa i säng i morgon är en ny vecka. 4 veckor kvar till Öppetspår.

1 kommentar:

  1. Härligt med skidåkning och en vardaglig paus!

    Hoppas knät rättar till sig!

    SvaraRadera