onsdag 9 januari 2013

Tröttmössa

Dagen började 04.35 med att Karin glatt stod i sängen och ropade på mamma. Hon tyckte tydligen att det var dags att kliva upp... Det tyckte inte jag. Jag flyttade över henne till vår säng där också Iselin låg och sov, gav Karin lite mjölk men nej då, lilla fröken vägrade somna om. Min väckarklocka stod inställd på 04.55 men de ynka 20 minuterna gör så stor skillnad.. Det blev alldeles för sent innan jag kom i säng igår och detta medförde att jag inte fick de timmars skönhetssömn jag behövde. Frukosten smakade illa och aptiten var som bortblåst. Jag pallrade mig iväg till simningen. Väl i vattnet kände jag vilken gräslig träningsvärk jag hade i latsen efter måndagens och tisdagens alla pullups. Mest sannolikt efter de viktade chin-upsen i måndags, de var inte att leka med. Katten säger jag bara, det gjorde ont vid varje armtag, efter en halvtimme gav jag upp ( hade gjord det jag skulle) och satte mig i stället i bastun en stund och stretchade, så skönt!
Tjejerna slog på tv:n innan barnkanalen börjat sända, då är man uppe för tidigt.
Karin försökte göra sig redo för att gå ut medan Iselin packade skolryggsäcken
Oscar, som var kvar hemma, lämnade Iselin på skolan och tog med sig Karin till jobbet så jag kunde hämta henne där. Klockan 08.00 var jag också på plats på hans jobb. Efter en riktigt stark espresso började jag känna mig som folk igen. Jag och Karin fick strosa runt lite på Oscars nya jobb eftersom jag inte tidigare varit där. Det var riktigt schyst och jag förstår gott att han trivs, kollegorna är tydligen också sport-och träningsdårar så han har det bara bra. De sitter centralt i stan i nya och fräscha lokaler, dock sitter de i ett öppet kontorslandskap något jag är glad för att jag inte gör. Jag gillar att kunna stänga dörren och sitta ensam ibland.

Jag och Karin tog en promenad till mitt jobb och ramlade in där i lagom tid för deras 9-kaffe. Det var kul att se dem igen och planen var att hänga och små fixa lite på jobbet tills det var dags för Karins förmiddagslur. En stund funderade jag på om jag inte bara skulle åka hem och vila eftersom jag fortfarande mådde illa pga den dåliga sömnen. Men strax efter 10 satte jag Karin i vagnen och begav mig mot MCW med min fullpackade ryggsäck. jag stannade till på Willys längs vägen för att inhandla några nötter och ett äpple. Karin, som inte alls är van att åka vagn, storskrek hela promenaden både till och från jobbet. Hon kastade mössa och vantar åt alla håll men lugnade sig lite när hon fick ett äpple att gnaga på. Ligga skulle hon verkligen inte så det hela slutade med att jag hade ett sittande sovande barn utan mössa och vantar i vagnen för trött var hon. Väl på MCW rullade jag in henne i köket och pustade ut. Ola som satt och jobbade kunde hålla ett öga på henne medan jag tränade. De ni, det är service det!

Efter en cirka 30 minuter lång uppvärmning med mycket stretch och foamroller var jag redo. Då kom Ola bärandes på en liten nyvaken Karin, dock nöjde hon sig med att bli buren och gungad av honom så jag hann precis igenom min WOD innan han var tvungen att gå vidare till nästa jobb. Fantastiskt så bra! Där hade jag redan kört dagens båda pass och klockan var inte ens lunch. Karin och jag stretchade och myste länge, pratade med de andra och bara slappade innan vi åt vår medhavda lunch och begav oss hemåt. Åter igen var Karin arg som ett bi i vagnen och Oscar kom och mötte oss vid parkeringen så jag kunde ta bilen hem. Tanken var att hämta Iselin direkt med Karin tvärsomnade då snart jag kört från parkeringen så jag blev sittande 1,5 timme i bilen innan jag åkte till skolan och hämtade Iselin. Men det var ganska skönt jag passade också på att vila/sova lite.

Jag fortsatte att känna mig hängig och trött och när Oscar kom hem så fick han "ta över" och jag gick och la mig. Hoppas på att en långa natts sömn ska få mig på benen igen. Imorgon har jag en vilodag, ska bli riktigt skönt. Vi försöker att ha minst en vilodag varje vecka och kör hellre dubbla pass några dagar. Det känns psykologiskt lättare när man vet att man har dagar då man inte behöver packa träningskläderna utan bara ta det lugnt. Oscar har haft vilodag idag, imorgon kör han dubbla pass igen.

Godnatt, L

2 kommentarer:

  1. Hoppas du känner dig bättre imorgon, vila och ha det skönt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. 13 timmars sömn gjorde skillnad, är ok idag dock ska jag ta det lugnt.

      Radera