tisdag 22 januari 2013

Trötta ben

Som jag skrev igår så var kände jag mig väldigt trött i mina ben under gårdagens löppass. Benen har inte känts så mycket fräschare idag och mina kollegor har undrat om jag gjort illa mig då jag haft sån träningsvärk att jag knapp kunnat gå. Trots denna träningsvärk så påbörjade jag en ny böjcykel idag. Jag körde en 4 veckors cykel direkt efter min operation för att ha något att träna utan att använda min axel alltför mycket. Sedan dess har jag fått upp rörligheten ordentligt och börjar träna lite belastning. Dock så fick jag började jag känna lite smärta för några veckor sedan och har sedan dess försökt att ta det lugnare men det är väldigt svårt. Min sjukgymnast sa att jag måste ta det försiktigt med axeln, det är trots allt bara 3 månader sedan jag opererade mig. Så nu har jag bestämt mig för att köra en ny böj-cykel med kompletterande axelrehab. Joel, en av tränarna på MCW, ska hjälpa mig att hitta bra axelövningar. De jag fått från min sjukgymnast är generella rehab-övningar med gummiband, samma häfte som jag fått efter alla operationer. Joel ska ta fram några övningar som är mer av post-rehab slag, d.v.s. steget mellan generell rehab och att kunna återgå till full sportspecifik träning. Dagens böj-pass såg ut enligt följande

3 x 10 Benböj @ 65 %
5 x 6 Bulgariska "Split Squats" per ben @ 2 x 16 kg
15 min axelrehab
10 min mobility


Jag hade planerat att köra ett cykelpass efter att barnen lagt sig och jag började med lite uppvärmning och lite enbens-tramp. När det var dags att börja köra intervallerna så kände jag att benen inte alls villa cykla så jag hoppade av cykeln. Förhoppningsvis kan jag köra passet senare i veckan. Linda åker till Orsa för skidläger imorgon men det kommer fortfarande att vara möjligt för mig att cykla när hon är borta. Det kommer dock bli lite besvärligare att få in ett till löppass, får se hur jag löser det.

Linda kom just hem efter en 12 timmars arbetsdag. Hon har otroligt mycket att göra på jobbet och efter förra veckans VAB så börjar det närma sig en oöverskådlig mängd arbete. Hon verkar dock ha hunnit ikapp en del under dagen och kan förhoppningsvis få mycket gjort imorgon innan hon åker annars finns det risk för att det blir lite helgarbete någon av de kommande helgerna (som redan är rätt fullbokade).

2 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Jag ska kolla in sidan! Har du beställt mycket därifrån? Brukar mest vara inne på wiggle och chainreactioncycle så denna sida var ny, kul! :)

  Hoppas benen känns piggare idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi har beställt en hel del därifrån. Båda våra cyklar är köpta där. De har varit riktigt hjälpsamma och snabba leveranser. Benen känns bättre, ska göra ett nytt försök på intervallerna ikväll

   Radera