torsdag 24 januari 2013

Skidläger dag 1

Som ni vet är jag nu på skidresa/ träningsläger i Orsa/Grönklitt med några kompisar. Egentligen är det bara en av tjejerna jag känner, Victoria. De andra är vänners vänner men det verkar som ett riktigt skönt gäng. Här är det inte riktigt lika mycket fokus på träning som det var förra gången utan stort fokus på riktigt fin och hemgjord mat. Mat-ansvariga har bland annat med sig egna köksknivar, närproducerad oxfile, massor av vin och en glassmaskin. När jag och Victoria kom hem från dagens andra pass hade middagskillarna lyft av en dörr, för att få mer arbetsyta och var i full färd med att baka havreflarn till kvällens dessert. Jag som fortfarande håller på med min paleoutmaning har med mig egen mat och kommer att äta det som fungerar av menyerna och resten lagar jag själv. Idag bjuds det på kokt torsk, fläsk och skirat smör och det fungerar alldeles utmärkt för mig. Till dessert tänkte jag äta en hallonsorbé gjord på frysta hallon och lite kokosmjölk. Förrätten är fortfarande hemlig men jag har blivit lovad att även den är paleovänlig. Riktigt snällt av dem att anpassa så det även passar mig, det är verkligen ingen självklarhet.

Idag har jag och Victoria åkt två pass. Vi var inte direkt snabba att komma iväg, mycket att fixa med vallning, lösa spåravgifter och funderingar kring hur mycket kläder som behövdes. Jag vallade för första gången i mitt liv min skidor själv med hjälp och coaching av Rickard. Det gick riktigt bra och var egentligen inte så svårt ( nu är jag kaxig). Dock sa de att det var ovanligt lättvallat idag. Dagen har bjudit på underbart fint väder ca -8 gr, toppfina spår och härlig åkning. Dagens första pass innebar 22km vi testade två olika 10km spår ett som var platt och ett som var mer kuperat. Både jag och Victoria har gjort varsin vurpa så det är avklarat för helgen. Efter det första passet åkte vi hem till stugan åt lunch. Jag åt en torskgryta med kokosmjölk och massa olika grönsaker, broccoli, morot, selleri, lök, vitlök, färsk ingefära och gurkmeja till detta kokta rödbetor. De andra käkade spagetti och köttfärssås.


Vallningskurs
Fina spår...
...och glada tjejer.
Efter lunchen åkte jag och Victoria 12 km till, denna gång var det kallare och när solen gick ned fick vi använda pannlampor. Som det ser ut nu så kan det komma att bli mycket kallare imorgon, cirka -20, så har vi otur blir det bara ert pass efter lunch då det ser ut att bli lite mildare -15. Håller tummarna för att det blir varmare.

Min plan för helgen var att få in minst ett långpass gärna över 40km och lite teknik träning. Oscar ringde på lunchen och berättade att de ringt från dagis och berättat att Karin hade feber och att han behövde komma och hämta henne. Typisk! Tydligen har han riktigt mycket på jobbet så denna VAB:en kom riktigt olägligt. Stackars liten Karin hon har varit sjuk mycket i år. På dagis hade de sagt att hon hade händerna mycket i munnen och Oscar sa också att hon sovit oroligt i natt - kanske är det nya tänder påväg. Hoppas hon sover mycket i morgon och att han får jobba klart. Iselin som har skridskoskola ikväll missar denna. Sådana här dagar är det synd att man inte har mor-/farföräldrar närmare. Oscar hade antagligen haft nytta av avlastningen detta veckoslut.
Solnedgång vid andra skidpasset

2 kommentarer:

  1. Ser helt underbart ut! Håller tummarna att det blir lite varmare! Kör hårt! Skida på :)

    SvaraRadera
  2. Skidat har vi gjort och vädret var ok, blev lite varmare men då blev det molnigt, bättre med några grader kallare och sol. helt underbart var det iaf, nu åter till vardagen imorgon :) Hoppas du haft en fin helg!

    SvaraRadera