tisdag 8 januari 2013

Sista dagen på jullovet: tandläkarbesök och lekland

Idag har Iselin varit hos tandläkaren, det tog ca två minuter och hon fick mycket beröm för sina fina tänder. Tandläkaren frågade Iselin om hon brukar äta godis? Iselin svarade -"inte så ofta". Det stämmer faktisk, Iselin får köpa lördagsgodis varje lördag men det är inte alltid hon vill ha. Ofta vill hon ha hallon istället. Om hon vill ha så plockar hon smågott för mindre än 10 kr och äter sällan upp det. Däremot vill hon gärna ha pannkaka till middag på fredagar och att vi ser en film tillsammans med henne. Pannkakor brukar vi få till, filmen är det värre med.
Tjejerna undersöker leklådan hos tandläkaren
Eftersom skola och förskola är stängd pga planeringsdag så hade jag även en av Iselins kompisar med mig. I morse fick jag för mig att det vore en god idé att efter tandläkarbesöket åka till Leos Lekland och trötta ut de små liven. Sagt och gjort,  tjejerna blev glada över överraskningen och stojade och lekte för fullt.
Karin busar
Väl inne i stan kom jag på att jag kunde passa på att träna medan Karin sov och tjejerna vilade sig efter allt lek och bus på leklandet. Som tur var hade jag med mig vår surfplatta så det rådde ingen nöd på Iselin och Tyra när jag tränade, de såg på film och ritade på golven. Däremot hade jag inga träningskläder med mig... men vad gjorde väl det när det finns kläder man kan låna. Tack coach Ola! Nu slipper jag åka till stan i kväll och kan byta dagens korta simintervaller mot morgondagens korta cykel intervaller, nu får jag till och med träffa min man i kväll, vilken vardags lyx!
Filmvisning på MCW
Tjejerna skapar konst på golvet
Paleoutmaningen flyter på bra dock blev dagens spontan besök på Leos ett litet problem, de serverar nämligen lite paleo på Leos. I normala och planerade fall hade jag tagit med mig egen mat men så blev det alltså inte idag. Det närmaste jag kom ok mat var en kycklingsallad (med näppe kravmärkt/ närproducerad) kycklingfilé, nå ja... jag fick i alla fall några pluspoäng på "mamma-toppen".
Dagens lunch
Träningen kändes rätt tung idag och WOD:en tog mycket längre tid än jag trött. Bara tre pass kvar innan vilodag på torsdag och det känns bra. Antagligen är det kosten som kommer ikapp nu.

Till middag lagade jag älgfärsbiffar och "grönsaks-jox", Oscar åt ris till och barnen pastaJag har försökt att uppdatera på vår förstasida på bloggen. Går man inte under fliken Träning, så ser man vad vi gjort under veckan samt vad vi kommer att göra. Under fliken mat finns förhoppningsvis uppdaterat info om vår kost och våra tankar kring den. Vår förhoppning är att hålla båda flikarna uppdaterade så gott det går.

Önskar er alla en fin kväll. 
Imorgon är en ny dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar