söndag 20 januari 2013

Simning & Fartlek

Idag slog Karin upp sina två blå klockan 04.30 men eftersom jag stod upp igår var det pappans tur idag. Jag som passat på att byta säng under natten (var så trångt i vår) låg en stund och drog mig innan jag också klev upp. Jag hade någon halvambitiös tanke om att springa ett 10 km TT in till simningen men Karin var inte på sitt bästa humör utan snarare argare än vanligt + att vi "jomsade på" lite för länge innebar att det blev stressigt att hinna utan att ha frukosten i halsen så istället åkte jag och Iselin med Oscar och Karin som skulle in till MCW. Jag och Iselin hoppade av på Fyrishov och badade i nästan två timmar innan det var dags för mitt simpass.
Iselin åker rutchkana

Fika, film och fin-tjejen
Triathlon-klubben har träningar varje söndag 8-9, oftast så passar detta oss bra men ibland är det ganska skönt att bara softa på söndagmornarna och strosa runt hemma en stund, idag var en sådan dag. Iselin övade på att flyta, simma, åkte massa rutchkana och gjorde hinderbana, när hon var nöjd fick hon på sig morgonrocken, ett mellanmål och en film medan jag simmade veckans korta simintervaller.

Dagens simpass:
500 insim
5 x 100 arm
10 x (25f3+75f2)
// 2000 ca 50 minuter

När vi var klara så bastade jag och Iselin och pratade massa strunt innan vi gick från Fyrishov till MCW något som tog ca 45 minuter i Iselin-tempo. Under promenaden såg vi kära änder (Iselin såg att de pussades), lite duvor och några söndagsstrosandes uppsalabor. Det var ovanligt lite folk ute både på Fyrishov där vi i stort sätt var ensamma första timmen och även på stan när vi gick igenom den. När vi väl kom fram till MCW var klockan 13 och Oscar skulle precis stänga. Karin hade varit ok under dagen och sovit nästa två timmar.

Eftersom jag har några möten imorgon bitti som jag ville förbereda mig för hade som plan att gå till jobbet, jobba några timmar och sedan springa hem. Väl på jobbet upptäckte jag att min nyckel inte passade till låset så jag kom inte in genom porten... Usch var irriterad jag blev... Då var det bara att hoppa in i bilen och åka hem igen. I och med detta försvann all ambition för att springa. Istället satt jag i bilen och åt en alldeles för sen lunch och surade en stund.

Eftermiddagen har gått åt att plocka tvätt, leksaker och förbereda lite middagar för kommande vecka. Iselin har haft besök av en kompis och de har lekt med monster high dockor och skrivit lappar. Dagens tema var tydligen bajs, ett mycket roligt ord.

Efter middagen återfanns löplusten men i stället för 10 km TT så ville jag bara ute och "fartleka". Det hela slutade med cirka 5 km fartlek/spontan intervaller på 30 minuter. Några av "intervallerna" gick riktigt fort (Linda-fort), det känns jätte roligt. Tidigare hade jag svårt att komma under 5-tempo idag var jag under 4. Löpskolningen fungerar otroligt bra på mig och jag känner att stegen är lättare och mindre ansträngda och kroppen känns lätt. CEF is the shit helt enkelt! När jag kom hem gjorde jag en modifikation av lördagens WOD och lite hemma-yoga.
WOD
4 round for time
30 Mountain climbers
30 SitUps
30 Ari squats
detta tog drygt 10 minuter

Jag håller även på att se över möjligheterna för en liten tjej-/ vandringsresa i början av juni, innan jag går in i min IronMan bubbla och antagligen både kommer att vara odräglig, otrevlig och osocial... tur att jag planerar att vara föräldraledig, skulle antagligen göra mig ovän med alla på jobbet. Jag är sugen på att antingen åka till Gällivare och springa loppet Sofie Lantto skrev om här och passa på att bestiga Kebneikaise när man ändå är i trakterna. Det andra alternativet är att försöka att kombinera det med hämtning av Iselin på Lovund, där finns det naturligtvis också ett lopp (8/6 Alstahaug marathon) och massa för mig outforskad vandring vi kan ta tag i. Vi får se vad det blir, gäller ju att lura med sig någon också. Oscar han ska få vara hemma med trollen.

På onsdag åker jag och några kompisar till Orsa för att åka längdskidor så detta blir också en kortvecka på jobbet. Förra veckan 2 dagar VAB och denna vecka två dagar semester. Karins ögon är föresten mycket bättre idag så imorgon blir det dagis för det lilla trollet. Nu hoppas vi bara att Iselin håller sig kry, idag var hon så trött att hon nästan somnade sittande vid middagsbordet, hon hade tydligen sedan vaknat när jag var ute och sprang och Oscar gått till tvättstugan för att fixa med tvätten. Lilla vännen var tydligen helt förstörd när han kom tillbaka. Han hade inte varit borta länge och sagt till henne att han skulle gå till tvättstugan men det hade hon tydligen glömt, inte alltid lätt att vara liten.

Berättade jag föresten att jag kom in på kursen?. Jajjamen det gjorde jag fr.o.m. v 14 skall jag plugga 50% Ledning av kunskapsprocesser i organisationer, det blir kul. Undrar vad men behöver göra för att få fler timmar på dygnet...

Hoppas ni alla haft en underbar helg. Imorgon är det måndag igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar