måndag 7 januari 2013

Måndagsfix

I dag så var det dags för mig att börja jobba igen efter 2 veckors ledighet. Jag hade ställt väckarklockan på 05 men Karin hann förstås väcka oss innan. Jag åt min vanliga frukost och tog bussen strax före 06 för att hinna med att köra ett Crossfit-pass innan jobbet. Jag har känt mig lite sliten i min opererade axel de senaste dagarna så jag körde ett lugnt pass med fokus på axelrehabilitering. Linda och tjejerna käkade frukost efter att jag åkt. Linda åt äpple stekt i kokosolja med lite kanel, kokosmjölk, rostade nötter och kokosflingor med ägg och kaffe till.
Lindas frukost
Då Linda är hemma med Karin hela denna vecka så har hon planerat in lite träningpass under dagarna och idag var det ett löppass på schemat. Lite löpskolning följt av 10 x 400 m intervaller med fokus på form/teknik och inte fart. Karin sov i vagnen och Iselin lekte i skogskanten medan Linda sprang på det hala underlaget. Då hennes pulsklocka inte har GPS så körde hon på tid istället för sträcka, det blev 10 x 1:30 istället. Det är nog dags att skaffa en ny klocka till henne.
Löpskolning
Iselin har varit ute på gården och skridskor med granntjejerna under dagen och Karin har varit pigg och glad. På eftermiddagen har tjejerna bakat bröd och muffins. Det blev ett paleobröd med inspiration från Emma på primallife.se men utan russin och med butterpumpa istället för sötpotatis. Muffinsreceptet hittade de hos Annika Sjö, banan och morotsmuffins. Riktigt härligt att komma hem till både muffins och bröd efter en lång dag på jobbet.
Paleobröd
Jag har tänkt att försöka springa hem från jobbet minst en gång per vecka och började idag. Körde samma pass som Linda fast lite modifierat då det är drygt 14 km hem. Det blev 25 min uppvärmning, 5 x 100 m stegringslopp, 10 x 400 m och nedvarvning. Det var riktigt slitsamt och svårlöpt. Jag glömde både broddar och pannlampa hemma i morse så det var halkigt och mörkt. Träningsdata finns här. Väl hemma så var inte bara bröd och muffins klara utan även middagen. Det blev Rökt lax, rödbetssallad och ägg - riktigt gott och fräscht.
Ofrivillig vila vid järnvägsövergången
Linda tog bussen in till stan för att köra ett kort pass på garaget och träffa Sanna lite. Det är rätt skönt att få lite egentid när man varit hemma med tjejerna en hel dag.

Dagens middag

2 kommentarer:

  1. Paleobrödet ser fantastiskt gott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack det blev faktiskt riktigt bra, inte alltid jag lyckas. Dock vet jag inte vad som hände med linfröna de blev blå/gröna när jag skar upp skivor för att lägga i frysen. Mycket konstigt, dock smakar det som det ska så man får väl äta och blunda eller låsas att det är "monsterbröd"... Kanske Iselin gilalr :)

      Radera