söndag 6 januari 2013

Härliga söndag

Då är tjejerna i säng och jag har endast lite småfix att ordna innan jag kan sätta mig i soffan och ta söndag. Som ni vet så är jag ledig ännu en vecka och kommer inte att börja jobba fören nästa måndag. Imorgon ska jag och tjejerna bara vara hemma och mysa runt. Planen är att springa när Karin ska sova och åka in till stan för ett litet Crossfit pass när Oscar kommer hem från jobbet. Det kommer jag antagligen behöva efter att varit hemma med tjejerna själv hela dagen...

Oscar gjorde en liten uträkning på hur mycket han tränat i snitt under det senaste året och kom fram till att han snittade 54 minuter om dagen. Det är ganska intressant tycker jag eftersom många har åsikter om vad som är att träna mycket/ lite eller inte alls, tänk er det 23:06 timmar han gör annat på, det trodde in inte! Sofie Lantto skrev ett bra blogginlägg om detta för en stund sedan och jag tycker att det ligger mycket sanning i detta Sofies inlägg om tid. Sofie skrev också ett inlägg 2012 om livet, detta har jag läst fler än en gång och antagligen kommer att läsa igen. Fantastiskt bra skrivet! Lev för f*n

Då åter till vår dag. Oscar simmade som sagt i morse och han tyckte att det gick helt ok, det var första gången han testade att crawla efter operationen och han körde endast 10 x 25 meter, resten av simpasset blev bröstsim. Efter simningen gick han till MCW för ett CF-pass. Där kände han att axeln ömmade lite och höll därmed igen lite och gjorde traditionella rehab-övningar i stället. Jag och tjejerna hade då kommit in till stan. Karin sov i bilen och Iselin plågade Joel som försökte att plugga.
Joel pluggar och Iselin hjälper till
Jag passade på att köra mitt CFT-test. Det gick såhär:

Linda Crossfit Total 2013-01-06

Squat: 75 kg (två försök på 80 som jag inte fick upp, har en bit kvar till målet på 90kg 2013-12-31...)
Press: 37,5 kg (fick upp 40 men men en liten dipp i början så den räknas inte, kändes egentligen ok så jag tror att 40kg kan sitta om ett par månader om jag tränar på det)
Deadlift: 90 kg (tidigare pers 82,5 kg så det kändes bra. Använde för första gången bälte och det gjorde mycket, framförallt psykologiskt.)

Därefter åt jag lite medtagen lunch, lax med brysselkål, persilja och citron, supergott! Vi åkte till Gränby för att fixa nytt batteri till min pulsklocka som dött och medfört att jag använt Oscars den sista tiden (inte alltid så poppis när han inte hittar sin...)
Vi åkte tillsammans till gamla Uppsala där de släppte av mig för att jag skulle springa Endurance-programeringens 5k tt. Testet gick helt ok. Jag är som sagt inte någon löpare och med tanke på dagens tidigare CF, träningsvärken som fortfarande sitter i från fredags WODen så är jag helt klart nöjd. Jag började med 2k uppvärmning. Därefter sprang jag 5k på kallt och halkigt underlag med ett snitt på 04:40. sammanlagt tog TT 23:38, vill ni se min kurva så finns den här. När löpningen väl var slut strosade jag hem, riktigt skönt var det och mina 30 minuter utomhus fick jag på köpet.

Nedvarvning i friska luften, härligt
Som ni ser var det rätt halt ute
Resten av dagen har vi bara slappat och fixat inför kommande vecka. Iselin har haft en kompis här som åt middag hos oss och naturligtvis blev det en liten middagskonflikt då Iselin inte tyckte att det var rättvist vid middagsbordet men efter lite tjurande gav hon med sig och åt upp sin middag. Tillsammans lekte de (Iselin och kompisen )med Karin som var strålande nöjd över all uppmärksamhet. 

Till middag hade jag idag lagat "fisk i form" till detta fanns en sallad med rödbetor, apelsin, avocado och spenat. Barnen åt även ris. Fisk i form är något jag fått med mig från mina 5 år i Norge, världens lättaste och gör sig själv i ugnen. Man tar vad man har hemma, lägger i en ugnsäkerform, häller på vatten/ kokosmjölk/ grädde, ja vad man vill och kör på ca 150 grader tills det är klart. Idag hade jag i torskrygg, räkor, morötter, stjälkselleri, palsternacka, blomkål, broccoli, gullök och en burk av Kung Markattas ekologiska kokosmjölk. Gott, enkelt och lättlagat. Paelo - naturligtvis. 
Utmaningen rullar på bra och jag känner mig fortfarande pigg och stark. Dock märker jag att kroppen börjar att rensa ut lite skit eftersom jag upplever mig hy orenare än vanligt, men detta är antagligen övergående.

Hoppas alla haft en fin söndag och att ni får en underbar vecka, den andra 2013. I morgon är det 222 dagar kvar.

Stort grattis till Lina som idag persade 20 km på 1.33, Grymt bra jobbat!

2 kommentarer:

 1. SÅ mycket god mat ni äter!

  Jag är så imponerad av er som kör crossfit! Det kommer gå hur bra som helst i Aug!! Det ska bli kul och rocka på banan :)

  Och tusen tack för grattis :) Jag ler fortfarande åt gårdagen, kan knappt tro att det var jag som sprang så fort! :)

  Hoppas du haft en härlig måndag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du borde söka upp en crossfit-klubb i närheten och testa. Det är riktigt skoj. Vi håller tummarna för att det ska gå bra i Augusti, vi hoppas iaf på att vara ordentligt förberedda. Förhoppningsvis faller vi inte på orutin.

   Radera