söndag 6 januari 2013

Älskade morgonkaffe

Tjejerna leker och Oscar har åkt till Fyrishov för att söndagssimma. Jag sitter vid frukostbordet mitt i kaoset, leverpastejen, äggen och kladdet och dricker mitt morgonkaffe. Älskade morgonkaffe!

Min paleoutmaning flyter på fin och innebär egentligen inte så stor förändringar av min kost mot hur den vanligtvis ser ut. Den största förändringen skulle jag nog säga är att jag inte längre kan äta de kopiösa mängderna jordnötssmör och ost som jag brukar göra.
Finns alltid minst två burkar hemma.
Vanligtvis är söndagarna min simdag men eftersom jag simmade igår och Oscar börjar jobba igen i morgon så ville han passa på idag. Fredagens Endurance pass satte sig riktigt fint i låren och både jag och Oscar stapplar runt på ben som känns som stockar. Gårdagens träning innebar för mig 90 minuter yoga och ett TT (tidstest) i simning. Jag skulle simma 500 meter så snabbt jag kunde, detta för att få ett jämförelse värde för att senare kunna lägga upp träningen och framför allt intervallerna emot. Simningen kändes bra och trots att jag inte är någon speciellt begåvad simmare så flyter jag nu bättre och blir inte lika trött. Mina 500  meter gick på 09.30, då var det fler än mig i bassängen och jag fick vänta lite i och för sig tror jag inte att det hade gått så mycket snabbare om jag varit ensam. Oscar hade vilodag igår och var hemma med tjejerna medan jag var iväg. De hade gått en promenad och städat när jag kom tillbaka från stan.

Lördagskvällen spenderades tillsammans med vänner från Västerås som kom på besök. Vi har länge talat om att de skall komma förbi och äntligen passade det för oss allihop. Vi fick en underbart fin duk i bröllopspresent av dem i augusti, men eftersom de inte vill bära upp den på Sylstationen hade de med sig den nu.
Duken vi fick i bröllopspresent av Johanna och Victor
Iselin hade besök av en kompis på eftermiddagen, de lekte med de nya julklapparna, Monster High och var pigga och nöjda. Karin var sig lik och ville som alltid vara i centrum, sprang runt, "sjöng" och dansade. 

Till middag serverades det kälknul av älg innanlår, ungsstekta rotgrönsaker ( för de som ville) och sallad.
Lagen man lägger det färdiga köttet i, igår hade jag salt timjan, vitlök och hel svartpeppar.
Till "dessert" åt övriga turkiskt yoghurt med mango, hallon och vinbär detta toppades med nötter och kokosflarn som jag rostat i stekpappan med lite honung (missade att fota detta) själv åt jag liknande men bytte ut yoghurten mot "kokosgrädde" och skippade honungen. 

Victor och Johanna åkte sedan hem vid 21.00 tiden eftersom jag då var så trött att ögonen gick i kors. I natt har vi varit alla fyra i sängen (igen) och man sover sådär bra, dock går det inte att säga att det inte är mysigt.

Nu ska jag ta och plocka i ordning och diska, innan dagens utmaningar börjar.
Dagens träning kommer för min del att bestå av ett TT löpning 5 km, och en Wod, Crossfit Total, som innebär ett max lyft på (over head) Press, Deadlift och Squat. Blir spännande att se hur det går.

Önskar er alla en fin söndag, må väl!

4 kommentarer:

 1. Vad är det för påse med texten kakao som står bredvid jordnötsmöret? När du fortfarande åt jordnötsmör, vad åt du det till då? Det är ju jättegott, men hittills har jag bara lyckats göra LCHF-"snickerkaka" av det. Det jag skulle ha allra svårast för med paleo är just att inte äta osten. Både vanlig hårdos, brie och mitt ägg &bacon utan parmesan. Men kör hårt och lycka till! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jordnötssmöret äter jag oftast som mellanmål, efter träning eller som kvällsmys i soffan, mättar alldeles utmärkt och stillar den eventuella sötsuget. Kakaon du frågar om är 100% ekologiskt och rå kakao köpt på life för ca 100kr (tror jag, inte mer iaf). Märker heter Supernature.) fungerar 1:1 som ersättare för vanlig kakao i bakning/ matlagning. Hade den i chokladbollar i går och det gick toppen bra. Skulle dock rekommendera att köpa det i pulverform istället då dessa blev lite "klumpiga" gissar att det finns (?) annars så har Renée Voltaire det och det finns på Ica Kvantum i alla fall här i Uppsala. Har förövrigt bästa receptet på chokladbollar, kommer på bloggen under dagen. Ost och jordnötssmör är absolut svåras att vara utan men 30 dagar ska nog gå bra. Lättare också när man har en omgivning som pushar och hjälper till. Ha en toppen söndag.

   Radera
 2. Morgonkaffet är den bästa kaffekoppen på dagen! :)

  Låter som en skön söndag! Lycka till med träningen ikväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lina, hoppas du också haft en bra dag. Träningen gick riktigt bra, uppdaterar när barnen lagt sig.

   Radera