torsdag 27 december 2012

Utvärdering och sammanfattning av 2012

Nu när året vankar mot sitt slut är det kanske på tiden att sammanfatta det år som gått och sätta lite mål för 2013.

Jag hade egentligen tänkt att ta det ganska lugnt under 2012. Både eftersom Karin är relativt liten, för att kroppen nyss gått igenom ännu en graviditet och förlossning. Men också för att jag gått från studentlivet till det mer tidskrävande vuxenlivet med heltidsjobb, barn på både förskola och i förskoleklass och pendling till och från jobbet.

Planen för 2012 var att komma igång på jobbet försöka att upprätthålla träningen och förbereda mig mentalt för klassikern 2013. Det blev inte riktigt så...

Lugnt är tråkigt tycker jag och gillar livet bäst när jag har möjlighet att hålla lite högre tempo. Dock är det inte så kul när tempot går upp till den nivå när man vaknar på nätterna med hjärtklappning för saker man glömt att göra på jobbet eller räkningar man missat att betala. Men detta är något som vi vanligtvis styr undan med glans :)

Vi är medvetna om att många tycker att det tempo vi håller är aningen för högt och ibland kanske rent hysterisk. Till mitt/vårt försvar så tycker att att vi lyckas ganska bra med detta och det som inte dödar härdar. Jag kan lova er att om vi mått dåligt av våra liv så är både jag och Oscar så pass medvetna, envisa och reflekterade människor så vi hade gjort något åt situationen om den vore sådan. Jag vill nog påstå att vi trivs med livet när det är så här, lite småhysteriskt och aktivt :)

Jag tog min examen i mitten av januari 2012, hade ett par veckors föräldraledighet men bland annat lite skidåkning i Östersund och började jag att jobba som arbetskonsulent på Uppsala kommun i februari 2012. Det som kändes mest utmanande var förutom att jag inte hade någon som helst erfarenhet av arbetsmarknadsåtgärder var egentligen att komma in i att arbeta heltid, något som alla vet är mycket mer tidskrävande än att studera heltid. Som ni vet så har man som student alltid plugg hängande över sig och är aldrig riktigt ledig. Som arbetstagare är man förvisso ledig på kvällar och helger men arbetsdagarna är längre och ansvaret gentemot andra är större. Jag är inte riktigt lite rutinerad som några av mina kollegor så ibland överarbetar jag en del saker och har svårt att få samma översikt som de. Trots detta tycker jag att jobbet under 2012 har fungerat bra. Jag trivs bra med mina kollegor och har ett hyfsat fritt arbete där jag till stor del kan disponera dagarna som jag vill. Jag har många kollegor som jag till min stora glädje kan snacka träning och utrustning med och andra som kan supportra i föräldrarollen när detta är nödvändigt. Mycket bra kollegor med andra ord!

I min yrkesroll träffar många olika människor och det tycker jag är roligt och spännande. Jag är glad för att jag ofta kan välja att börja riktigt tidigt (har många gånger varit på jobbet vid 06.30) på så sätt hinner jag med det administrativa jag behöver göra. Ofta går det också mycket lättare när man sitter själv på morgonen, det blir mindre avbrott för telefonsamtal och småprat med kollegor och jag  blir klar snabbare. Detta resulterar i att jag hinner med att träna på lunchen och fortfarande kan jag sluta vid 15-16 tiden för att hämta mina prinsessor. Mycket bra tycker jag!

Sportlovet 2012, spenderades i Sälen tillsammans med av av mina absolut bästa vänner, Sanna och hennes kille. Oscar åkte öppetspår och jag kortvasan. Tjejerna var med på tur och farmor och farfar kom och hälsade på några dagar. Det var här tankarna om klassikern 2012 startade. Tjejernas farfar åkte öppetspår även han, och på så sätt kunde jag köpa hans plats till Vätternrundan och på den vägen var det.
Knoll och Tott
Karin och Mamma
Islein i snögrotta
Underbara dagar
Iselin banar väg
Man sover gott i fjällen
Snö-bus!
Slitsamt att åka vagn

Tidig frukost innan Öppetspår
Oscar efter målgången
Iselin var kranskulla
Lyckkram innan Kortvasan
Iselin var kranskulla även här


Påsken 2012 åkte vi "Jämtlandstriangeln" på skidor. Även här var farmor och farfar med och tjejerna var duktiga skid-/ fjälltjejer.
På väg mot Blåhammaren
Hela familjen uppe på Blåhammarens fjällstation
Tillbaka på Storvulvån

Sista april firades i Norrtälje, tillsammans med Sanna och Fredrik med bad i pool och grillning,  Det var också i April som vi beställde min cykel. 
Tjejerna badar

Karin över på att lyfta vikter
I Maj sprang jag och Iselin Kungsholmen runt. Iselin sprang 1000 meter och jag 21 km. Det var även här jag för första gången träffade Victoria (en av mina nya träningskompanjoner).
Innan start

Juni började med att hela familjen blev ordentligt magsjuka och missade både nationaldags-/ och midsommarfirande. Efter ett par vändor på barnakuten och mycket vätskeersättning  åkte jag och Karin på en liten road-trip för att hämta Iselin som varit hos sin andra pappa i Norge. Jag träffade en annan av mina absolut bästa vänner, Maria, som jag vanligtvis träffar så där var tredje år... Till min stora lycka fick jag några dagars kvalités tid med henne.
Oscar gick en utbildning i Crossfit Endurance och vi började fundera lite på triathlon. Vi spenderade många timmar på MCW. Sen var det dax för vätternrundan. Jag och Oscar cyklade i något som sägs vara det värsta vädret i vätterrundans historia. Karin övernattade för första gång själv hos farmor och farfar, något som gick över förväntan.
Karin påväg ombort på hurtigbåten mot Lovund
Världens vackraste plats?
Vättern rundan
Oscar hade otur och råkade ut för en olycka 2 mil innan Motala något som kostade honom hans mål sub 9 och krävde lite cykelrenovering...
Karin busade ovetandes hos Farmor och Farfar
Junior-klubben roar sig

Vilar i solen


Killarna ror ikapp


Bästa lekstugan både för stora och små


I juli var hela familjen lediga. Våra tjejer fick inte mindre än fyra kusiner! Tvilling bröderna August och Anton, lilla Svea och Sixten-blixten kom till världen under loppet av 16 timmer. Försök att slå den tajmingen ni!  I bröllopspresent fick jag en startplats till HIM i Sala av min kära man. Vi simmade Vansbro-simmet och Momma och Nisse kom med från Bräcke för att passa våra små tjejer som naturligtvis var med och hejade på. Pissregn var det, hela dagen...
Det var lika blött på land efter målgång som i vattnet
Iselin övningstältade men bästa vännen Ruben och hittade blåbär
Trräningshäng i Stadsparken
Iselin ritar tyngdlyftare istället för prinsessor...
Övningssimning i Storsjön
Kombinationspass, först cykel sen löpning
Semester promenader med Farmor och Farfar

I Augusti hände det mycket. Vi gifte oss den 4/ 8 2011 två veckor innan Karin kom till världen men valde att vänta med festen tills även jag kunde delta på ett lite mer aktivt sätt. 3-6/8 2012 hade vi en ett år försenad bröllopsfest på Sylstationen. Med oss följde 50 av våra närmaste vänner och familj med och firade vår dag.
Iselin började förskoleklass när vi var tillbaka i Storvreta och jag och Oscar genomförde vårt första triathlonlopp i Sala. Karin fyllde ett år och lärde sig att gå.

Super duktiga barn bar sina egna säckar och gick lång varje dag
Tältläger
Mamma och Karin
Iselin, Pappa och Karin 
En liten pre-wedding WOD
En "Barbera" senare


Hela familjen HetsOscar påväg upp ur vattnet i Sala
Min målgång i Sala
Iselin redo för första skoldagen
Karin fyller 1 år 18/8 

Karin skolades in på dagis i september, jag sprang Lidingöloppet. Både jag och Oscar hade lite svårt att ladda om efter Sala och vardagen kom som ett brev på posten. Jag fyllde 28 och fick en startplats i Kalmar IM av Oscar

Oktober: Vi var och kollade på Crossfit SM, Oscar sprang tjurruset, opererade axeln och fick erbjudande om ett nytt jobb,  VAB, Halloween och bäst av allt --> vi köpte vår första lägenhet!
"Drakula-drottningen" Iselin
November: Barmarksträning inför Öppetspår, Iselin fyller 6 år, utvecklingssamtal för Iselin på skolan, något som ledde till att jag efter jul skall arbeta lite mindre och försöka att vara hemma mer med henne.
204 i maxpuls under 4x4 minuter, tog ett par dagar att återhämta sig... Observera att snabb-Jenny ler!

Världens bästa 6åring!


Iselin får en "Monster-high" tårta som pappa Oscar bakat

December: Min första Crossfit tävling. Lucia, julbakning, adventsfirande och julfirande i alla dess former, mycket simning för min del.
Bästa supportrarna
Som min kollega Salvador skulle sagt: Jag med en massa svettiga avklädda män...
Karin vill också
Skridskoavslutning Lucia-tema
Karin ror
Knoll och Tott
Julhelgen firades som ni alla redan vet med att Karin och Oscar åkte på en riktigt magsjuka. Iselin är hos pappa Atle i Norge och är prinsessa. Jag gick mest runt hemma och var frustrerad och nojjig över att bli magsjuk.5 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt inlägg! Så roligt att få läsa och få ta del av era liv! Ni är fantastisk duktiga och jag avundas er vilja och förmåga att genomföra träning!

  Stort lycka till under 2013 med både träning och tävlingar!

  Hälsningar från Magnus & Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla ni! Ni och er blogg är stora inspirationskällor för oss när det gäller kost. Jag verkligen älskar alla recept. Den 2/1 drar jag igång med en 24 timmarsfasta som följs av en striktare paleomånad. Det ska bli riktigt skönt att komma tillbaka till rutinerna igen. Ha det riktigt gott och god fortsättning på er:)

   Radera
 2. Tack, vilka fina ord! Vi är glada att ni gillar våra recept (ni vet väl att vi finns på Facebook också).

  Jag, Magnus, ska också köra en månad riktigt strikt Paleo från den 2/1! Då blir vi två! ;-)

  God fortsättning till er också!

  Magnus & Jenny

  SvaraRadera
 3. Toppen, då kan vi pusha varandra. Och tipsa om mat, det blir kul. Jag gillar er på facebook så jag brukar se uppdateringarna där. Jag tycker att det ibland råder lite olika varianter av strikt Paleo. Säger ni ja eller nej till jordnötssmör?
  Ha en underbar avslutning på 2012 och till lycka med 2013.
  / Lindakat

  SvaraRadera
 4. Jag håller med, det finns lite olika "varianter/tolkningar" av Paleo. Men grundregler är att: spannmål, baljväxter och mejeriprodukter INTE ingår i Paleo. Jordnöten är en baljväxter så den ingår alltså inte.

  Vi använder mandlar till att göra eget mandelsmör - otroligt gott!

  Klart vi puschar och stöttar varann. Gå gärna in hos Primalisten's hemsida och titta på hans beskrivning av en Paleomånad, http://primalisten.com/halsoutmaning/

  Magnus

  SvaraRadera