söndag 9 december 2012

Söndag och slutet av veckan

Jag började återigen min dag men att sitta på bussen klockan 06.50 på väg till veckans sista simpass. Som jag tidigare berättat så skulle jag idag få en crawllektion av farbror Kroon. Vi brukar försöka att få till ett simpass i veckan tillsammans med triathlonklubben men då är vi många triathleter och endast en coach så man får inte riktigt lika mycket feedback. Detta, plus att alla andra är mycket bättre än oss på att simma medför att vi är lite i vägen på simningen, så nu ska jag försöka att göra en insatts för att ändra på detta.
Idag hade jag en "sim-coach" helt för mig själv en hel timme, vilken lyx! Lektionen gick bra och jag fick mycket beröm :). Jag är precis som ett barn och tycker att det är riktigt roligt! Nu gäller det bara att spendera mycket tid i vattnet och öva på att flyta och andas, det var tydligen detta jag var sämst på. Duktig var jag däremot på att hitta drag och har en stark överkropp :) Yippie! Får även tacka mina föräldrar för min "maskulina kropp" som han kallade det, det är tydligen lättare att simma så, haha.

Fick även lite tips på träningsprogram och träningspass, det behövde jag verkligen. Det är få saker som är så långtråkiga som att ligga och nöta fram och tillbaka i vattnet. Idag kom Kroon men många varierande övningar och det behöver jag får att inte helt tappa motivationen. Kroon sa också att det är ok att simma mycket med dolme (en sorts flyt grej man har fast klämd mellan benen när man simmar med armarna), eftersom man i triathlon använder benen mycket i både cyklingen och löpningen så är det bra att försöka att simma mycket med överkroppen för att spara benen helt enkelt. Detta gillade jag speciellt eftersom det är roligt att simma med dolme och eftersom det är mycket lättare att bara koncentrera sig på en sak i taget. Naturligtvis skall jag öva på allt och hoppas att det går bättre med tiden. Som Oscar skrev i vecko-sammanfattningen så har jag en fokusmånad på simning, jag ska också försöka att ha en liknande period och lektion i vår. Då hoppas vi också att Oscars axel ska vara så ok att han kan simma crawl.

"Coach-Kron"
Exempel på pass
När jag var klar på Fyrishov så gick jag vidare till MCW för att lösa av Oscar så att han och tjejerna kunde åka hem och baka. Det var riktigt kallt men otroligt vackert. Promenaden tog ca 30 minuter och man kan gå längs Fyrisån nästan hela sträckan.

På väg mellan Fyrsihov och MCW, vackrare stad finns inte.
På MCW körde jag veckans sista styrkepass, en herrans massa squats och pull ups, varm och trött blev jag av det. När jag kom hem hade Oscar och tjejerna bakat både pepparkakor och lussekatter.

Tjejerna bakar spannmålsfria pepparkakor

Riktigt goda blev de!
Recepten på pepparkakorna och lussekatterna kommer från "under vårt tak". Tack så mycket för dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar