tisdag 4 december 2012

Skidåkning

Idag har jag haft en dag full av träning. Började morgonen med 45 minuter simning på Fyrishov. Jag simmade 500 meter insim 3x (100+100+100, ss, arm, ben) avslutade med 100 avsim. För er som inte orkar räkna blir det 1500 meter. Kalmar kommer att innebära 3700 meter, så jag har em bit kvar så att säga. Jag har varit duktig och lyssnat på dem som gjort detta förr och bokat en privatlektion i simning nu på söndag 9/12. Kron, som simläraren heter ska tydligen vara riktigt bra så det kanske finns hopp även för mig. När vi talades vid på telefon rekommenderade han att jag skulle satsa på en intensiv period men många, korta simpass, gärna en vecka innan och tre veckor efter vår lektion. Sagt och gjort nu har jag köpt ett 30 dagars kort på Fyrishov och ska försöka att komma iväg minst tre gånger i veckan fram till 2/1 2013.

Julstämning påväg från Fyrishov

 Efter dagens simning gick jag till jobbet, tog ca 20-25 minuter och trots de -15 grader som var ute så var jag svettig när jag kom fram. På lunchen hastade jag i väg till MCW och körde ett kort och intensivt Crossfit pass, 5x5 marklyft @70kg, 15 GHD situps i vilorna, avslutade med en mini metcon, 4x (10+10 pullups, wallballs@6kg).

Eftersom jag fick mycket gjort på förmiddagen på jobbet så kunde jag sluta samtidigt som Oscar så vi åkte tillsammans och hämtade tjejerna.
Till middag fixade jag lax och "zucchinipasta" medan Oscar gjorde i ordning mina skidor för dagens tredje och sista pass. Årets första skidåkning! Victoria och hennes bror Andreas hämtade upp mig och vi mötte även Rille och Dajjan i spåret. Det blev ca 1 timmes skidåkning. Spåren var sådär (obefintliga) men det fanns snö och det var huvudsaken. Skönt var det iallafall att kunna prata med goda vänner och få lite friskluft. Min plan är att försöka att följa Oscars vasalopps programmering. Hoppas snön håller i sig och att vi får logistiken att fungara.

Lax och Zucchinipasta


Årets första skidåkning

Medan jag åkte skidor passade Oscar på att köra ett intervallpass på cykeln framför "Så mycket bättre" på TV4-play. Styrkeintervaller á la Colting, 6-5-4-3-2-1 min, maximalt motstånd sittande med 45-60 rpm pedaltempo. 1:30 vila mellan intervallerna. Han var precis när jag kom hem och nu sitter vi i soffan och äter kvällsfika. Oscar kör skogshuggar-varianten och jag tog sötare variant då jag kände mig galet sötsugen.

Ägg och Bacon
Turkisk Youghurt, vinbär, Cashewnötter, kokosflarn och honugInga kommentarer:

Skicka en kommentar