torsdag 20 december 2012

Morgonsudd, hoppande cykelkedjor och stilhjälp

Började morgonen i ett totalt mörker... nja helt mörkt var det inte men suddigt och grumligt var det.
Naturligtvis tänkte jag då att det antagligen berodde på att jag varit vaken lite för länge på kvällarna den senaste veckan, sovit dåligt och var trött samt att jag verkligen behöver julledighet och sovmorgon snart.
Därför klädde jag på mig, käkade mina frukost-ägg drack mitt kaffe och tog mig i väg till dagen första pass, simning på Fyrishov.

Väl framme på Fyrishov såg jag mig själv i spegeln och upptäckte att jag fortfarande hade gårdagens kontaktlinser i ögonen. De hade jag visst glömt att plockat ur igår kväll när jag lade mig tillsammans med Karin som var sur och inte ville sova själv. Jag vet inte vad som var mest korkat att jag 90 minuter efter att jag vaknat och med fortfarande världens torraste och ondaste ögon inte alls hade tänkt en tanke på kontaktlinserna eller att jag inte sett mig själv i spegeln innan jag gått ut. Något som inte så många mer än jag skulle lyckats med. Lite virrig är jag allt och det ska bli så skönt med julledighet.

När linserna väl var ute och jag i bassängen så började folk att prata med mig, jag vet inte riktigt vad jag sänder för signaler till övriga motionssimmare men idag fick jag en typ efter mig som ville stanna och prata varje gång jag stannade och vilade mellan mina "intervaller" en annan (gott vuxen) man gav mig en komplimang och kommenterade en tatuering jag har i baddräkts kanten, är inte det lite lustigt? Nå ja jag var i alla fall bara trevlig tillbaka.

Dagens simpass blev som följer:
500 meter insim (100crawl ss/ 100bröst/ 100crawl ss/ 100bröst/ 100crawl ss)
5 x 200 (100 crawl ss med fenor + 100 ben m. platta och fenor)
10x 50 arm
100 avsim
/ 2100 meter på 45 minuter, det blir bättre dock är det fusk med fenor och dolme.

 Efter simningen cyklade jag till jobbet och jobbade några timmar. Som tur är har jag ett rätt flexibelt jobb och världens bästa kollegor/chef så oftast har jag möjlighet att smita ifrån och träna på luncherna. Idag var en sådan dag. Jag cyklade till MCW körde en kort WOD och cyklade tillbaka, det hela tog kanske 40 minuter och då var själva träningen över på 09.05. Träffade bästa Sanna som jag inte sätt på länge och även Kristian som varit på semester med familjen detta gjorde det hela ännu bättre.
Dagens WOD blev tre varv på tid med
20 Thursters @20kg,
15 Höga KBS @ 16kg ,
12 pullups
8 burpees.

Jag kom i mål på 09.05 och är nöjd med den tiden.

Sen var det bara att cykla tillbaka till jobbet. Kedjan hoppade även idag av cykeln två gånger på denna korta sträcka mellan jobbet och garaget sällan har jag hatat en cykel på detta sätt. Jösses vad irreterande det är när man ska iväg och plötsligt så trampar man luft och kommer ingenstans. Nu har jag iofs blivit ej hejjare på att trä på kedjan igen så det går ganska snabbt att lösa problemet. Väl tillbaka på jobbet käkade jag lunch och tog mig ann resten av dagen.


Efter jobbet stannade jag i stan för att köra ett litet spinningpass, Actic har en julkampanj som innebär att deras medlemmar har möjlighet att ge bort en present -en månads gratisträning på Actic. Som tur är så har Victoria kort där och jag fått en testmånad. Nu kan vi köra några pass tillsammans och det ska bli toppen kul. Dagens spinning var helt ok och efter passet gjorde jag lite extra styrkeövningar: 6 x (5 pullups + 10 pushups). Sammanlagt med lunchpasset har jag idag gjort 66 stycken pullups, sånt är bra för mitt ego :).


Stil, kläder och smink är inte riktigt mina grejer och ni skulle bara veta vad min omgivning måste stå ut med. Det och mina rätt unika mat och sovvanor gör mig till en person som är halvlätt att tycka om och hellätt att ledsna på.
Till min stora förtvivlan ska vi imorgon på julfest med Oscars nya jobb och detta innebär att jag inte får ha på mig varken träningskläder eller kängor. Eftersom jag inte äger andra kläder än sådana har jag vänt mig till mina underbara vänner, vips så kommer de med både, skor, smycken och goda idéer. Nu sitter jag här fullt utrustad med festkläder och kommer sannolikt att överleva morgondagens julfest. Ni är dom bästa!
Karin ska sova över hos sin faster och vi har en hotellnatt, yippie vad jag ska sova. Sova och äta frukost i lugn och ro, utan barn vars blöjor behöver bytas eller näsor behöver snytas. Största lyxen!

1 kommentar:

  1. Vad roligt att ni ska på fest och vara lite barnfri,det behöver ni!Kram från oss i Bräcke

    SvaraRadera