måndag 3 december 2012

Måndag, "läxläsning" och klassvärdskap


Då var det måndag igen.
Oscar började dagen med att sticka till MCW för lite träning innan jobbet medan jag och tjejerna gjorde oss redo för jobb, skola och dagis. Eftersom vintern äntligen kommit till Uppsala åkte vi bil, något som vi egentligen brukar försöka att undvika. Våra vaktmästare har någon idé att de skall skotta igen dörren till vårt cykelförråd så att man inte kommer ut med cyklarna.Vem vill ställa sig och skotta en hyreslägenhets ingång till cykelförrådet klockan 06.15 en måndag morgon med två små tjejer i släptåg. Inte jag iaf...

Hur tänkte de då?
Upptäckte i förra veckan att det var ganska omständligt att cykla med båda tjejerna på morgonen så nu har latmasken krupit fram och bilen kommer antagligen att användas frekvent fram till jul. Oftast så brukar vi försöka att cykla, springa eller åka kollektivt till jobbet. Det är både är bättre för miljön, våra kroppar då vi på så sätt kan kombinera pendlingstid med träningstid. Men med de -18 grader det var ute i morse kändes det inte speciellt lockande. Istället tog Oscar bussen och jag bilen, väl inne i stan plockade jag upp Oscar så att han kunde ta bilen och jag bussen hem.

Oscar hämtade tjejerna och jag kom hem lagom till middagen, älgfärsbiffar och blomkålsmos. Karin hade varit bra på dagis idag och Iselin var pigg och nöjd. Efter middagen hjälpte Karin, Oscar att bygga i hop "cykel-prylen" medan jag och Iselin diskade och gjorde "läxor".
Karin coachar pappa i montering
Vardags kaos hos familjen Ek
Iselin började förskoleklass i höstas och hon har verkligen lärt sig massa nya saker. Det är roligt att se hur fort det går när barnen blir stimulerade till att lära nya saker. Iselin berättade också stolt att hon denna vecka är klassvärd i sin klass och att det innebär att hon får hålla upp dörren när de ska till matsalen och att hon fick räkna hur många barn de var på samlingen. Hon var mäkta stolt :)

Stora tjejen
Jag har vilodag o dag men har fuskat lite och kört lite cykelintervaller på vår nya cykelpryl bara för att jag inte kunde låta bli. Jag körde veckans för mig första Endurance-pass; nummer 2 på barmarks programmeringen inför Öppetspår, 2x (10x30/30) med 5 minuter "rullvila" emellan.
Pulsen låg som högst på 188 och ett snitt på 156, 5 minuter uppvärmning , 5 minuter "rullvila" mellan intervallerna och 5 minuter nedvarvning. Därefter blev det lite plankor och stretch. Jag har märkt att jag kommit att sakna Yogan jag tidigare körde minste ett pass i veckan och tror att jag ska försök att lägga till lite mer sådan träning inför IM nästa år. I morgon bitti är det dax för lite simnig följt av en kort WOD på lunchen och skidåkning på kvällen, hoppas det inte blir alltför kallt.

Förra veckans sammanfattning:
Linda 5 pass  03:00
Löpning: -
Crossfit: 2pass 35+40 minuter + tävling( ca 50 minuter effektiv tid?)
Cykel:-
Simning:-
Rodd: 2 pass 20+ 25 minuter
Skidor: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar