onsdag 26 december 2012

Juldagen, vilken riktig skitdag!

Oscar började känna sig hängig redan på julaftonskvälleb, han säger att han haft lite känningar redan innan men att det inte var något han var riktigt säker på vad det var, ni vet ibland känner man sig inte 100 % men det kan ju lika gärna vara pga julstress eller dålig natt sömn.
Karin som chockade med att sova 12 timmar om natten två dagar har helt säkert inte heller hon varit i strålande form. När vi kom hem från julfirandet på julafton lade sig Oscar i sängen och kom inte därifrån förens efter klockan 15 på juldagen.
Lite julfirande hann vi med
Mina storslagna planer om längsskidåkning med Victoria och Helena fick naturligtvis läggas på hyllan och i stället fann jag mig stående med skitblöjor upp över öronen och med ett litet trött och hungrigt barn som inte fick äta. Så fort Karin åt eller drack så bubblade det till i magen och blöjan behövdes bytas, hon förstår inte riktigt sambandet utan vill gärna ha sin kära mjölk i alla fall. Arg som ett spett blir hon när hon inte får det, det nyaste är att hon lägger sin på mage och tjurar och vägrar resa sig.
Trött och hungrig liten tjej som inte får mjölk
Vi fick tillbringa stora delar av dagen läsandes hennes favorit böcker och titta barnTV. Något som hon faktiskt kan sitta still till i ca 15 minuter nu. Antagligen är detta Tv-tittande endast en del av hennes magsjuka och slapphet men jöss så skönt det är att hon inte bara tjurar och gråter utan att hon faktiskt myser lite också.  Nu hoppas jag verkligen att jag slipper magsjukan, jag har lite att stå i på jobbet imorgon och fredag och vill verkligen inte vara dålig när vi skall till fjälls över nyår. Hålla alla tummar och tår. Och i skrivande stund (06:19) kräks Karin så nu får vi se hur denna dag slutar. Oscar är i alla fall lite piggare idag så jag hoppas komma iväg ut en sväng.

 Karin är riktigt rolig  nu och man ser nästan varje dag att hon lärt sig något nytt. Det nyaste är bland annat att något så praktiskt som att snyta sig, nu hämtar hon papper torkar sin lilla näsa (gärna också någon annans näsa med samma papper) och går till soporna med snorpapperet för att slänga det. Dock kommer hon inte in i soporna själv (eftersom det är barnsäkrat) så vi måste hjälpa henne att öppna dörren. Sen brukar vi ge henne applåder och ropa bravo (klassiska förstärkning, Kristofer) och då tycker hon att hon är verkligen duktig och blir så stolt. Andra saker hon är bra på är att sortera sopor, slänga smutstvätt i tvättkorgen, dock får man vara på sin vakt eftersom mycket annat också hamnar där... Karin kan också klä på sig skorna och kan tydligen klockan eftersom hon skall upp precis 05:15 varje dag.  Oscar är också övertygad om att Karin kommer att bli antingen orienterare (eftersom hon har så bra lokalsinne?!) eller ingenjör (eftersom hon läser böcker...) ja han kan ju hoppas... Jag tror att hon kommer att bli chef någon stans hon gillar nämligen att bestämma och tar inte nej som ett svar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar