torsdag 13 december 2012

Full rulle, luciastrejk och låsta portar

Såhär i juletider så är det fullt upp, mer fullt upp än vanligt. Massor av julaktiviteter med dagis, förskola, idrottsklubbar, jobb och  nära och kära gör att det blir alldeles för stressigt i schemat. Igår kväll så hade Iselin luciatåg med sin klass. Tanken var att Linda och Iselin skulle gå dit och jag skulle stanna hemma med Karin, som inte är så rolig att ha med på offentliga grejer efter kl 18 på kvällen. (Det märktes i måndags kväll när vi åt hos Victoria)

Efter middagen så satte Iselin på sig sina nya luciakläder och började göra sig i ordning för att gå på firandet. Men nu började hon känna sig orolig och sa att hon inte ville gå på firandet. Vi försökte att övertala henne men efter många om och men så bestämde vi oss för att stanna hemma alla fyra istället. Iselin ska flyga till Norge på måndag för att fira jul. Tidigare har vi flugit med henne till Hemavan men denna gång ska hon få flyga själv. Tidigare har hon bara sett fram emot detta och tycket att det ska bli kul men nu börjar hon bli lite nervös och rädd för hur det ska gå. Vi har förklarat för henne att vi kommer att följa med till flygplanet och att hon kommer få en "fröken" ombord på planet som tar hand om henne. Det kommer säkert gå alldeles utmärk men man förstår att hon är lite orolig. Iselin är i en ålder nu då hon har börjat fundera och oroa sig om en del saker. Detta är nytt för oss, tidigare har hon vara väldigt framåt, men nu börjar hon bli lite blygare. Vi försöker att prata mycket med henne och förklara det hon undrar över.

I morse kom morgonen som jag förstått skulle komma, men hoppades att vi skulle klara oss utan...
Vi har ett garage som vi hyr av Uppsalahem och när vi fick det så fick vi bara en nyckel, detta betyder att vi måste se till att lämna den mellan varandra. I morse hade Linda nyckeln i sin jackficka när hon åkte till Fyrishov för att simma. Jag upptäckte detta när vi var påklädda och redo för att åka till dagis och förskola. Min extra bilnyckel var inte det minsta till hjälp. Jag fick istället riva fram cykelvagnen, klä på barnen lite extra (-10 ute), och cykla med dem till dagis/förskolan. Jag hann precis med bussen från förskolan för att ta mig till stan.

I början av veckan så tog vi med Lindas cykel in till stan så hon kan cykla från jobbet till gymmet eller Fyrishov för att spara lite tid. I tisdags så fick hon dock lite problem med cykeln och jag lovade att jag skulle svänga förbi och fixa den med bilen på väg till jobbet. Jag hade därför Lindas husnycklar. Nu när jag inte hade bilen så fick jag istället hoppa av bussen vid Fysihov för att möta Linda och hjälpa henne med cykeln och lämna över hennes nycklar. Sen cyklade hon till sitt jobb och jag hoppade på den första bussen som kom.

Efter lite besvär och extra stök så kom vi båda fram till jobbet ungefär som planerat - det löser sig alltid, även fast det inte blir som man tänkt sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar