torsdag 27 december 2012

Förseningar 2.0

Började dagen mer att stressa iväg till bussen som jag antog skulle komma i tid, alternativt lite tidigt eftersom det är klämdaga och många är lediga/ få åker buss... så var det inte. Bussen var nästa 10 minuter sen till oss och busschauffören körde som en fegis vilket resulterade i att jag blev senare än vanligt till simningen. När jag klev av bussen förstod jag varför, rackarns vad spårigt och svårt det var att ta sig fram. Uppsala bjöd på +grader och regn klockan 06:20 i morse. All den vackra snön vi haft de senaste veckorna har förvandlats till grå sörja som man glider runt på när man försöker att ta sig fram.

Simningen kändes bra och jag flöt bättre än vanligt jag hann avverka 2300 meter på mina 50 minuter.
Dagens simpass:
500 meter insim
50-100-150-200-300-200-150-100-50 meter arm crawl (vila 20sek)
300 meter ben
4x 50 crawl ss
Lugnt och stilla på Fyrishov
Därefter försöket jag att cykla till jobbet, kedjan på cykeln hoppade av två gånger på de 3 km jag cyklade. Förutom detta så var det halvt omöjligt att cykla pga all sörja på vägen. Andra gången kedjan lossnade lyckades jag på något underligt vis sätta fast något i kedjan eller bromsen så att framdäcket slutade att snurra, suck och stön. Det hela slutade med att jag arg som ett bi både på vädret men framför allt på cykeln fick gå den sista biten till jobbet. När jag väl kom fram var jag återigen helt svettig och ännu en gång arg på min cykel. Oscar ringde mitt i eländet för att kolla hur simningen gått som tur var, annars hade antagligen mina kollegor åkt på att lyssna på mig när jag skulle blåsa ut all min irritation över skit-cykeln.

Oscar och Karin kom förbi på jobbet åt lunch och hämtade skit-cykeln för att lämna in den till en "cykelmekaniker" så nu hoppas jag att problemet blir löst.

Efter jobbet gick jag och möte Victoria och Sanna. Tillsammans cyklade vi ett riktigt bra 90 minuters spinningpass på Actic i Boländerna. Det var en gammal kollega till mig från sats som nu bytt klubb, hon är riktigt duktig med sig hade hon en actic kollega och de kompletterade varandra väl. Min pulskurva kan ni se här. Jag har svårt att komma upp i riktigt hög puls när jag spinner eftersom det är lätt att istället för att låta hjärta och lungor arbeta fastna i ett mjölksyreträsk för låren. Kul däremot att instruktörerna hade koll på cykling. Bland det värsta jag vet är spinningpass när det bara ska cyklas "uppförsbackar" med typ 40 kadens ståendes... Är det någon som sett en cyklist stå och cykla en timme i taget så tungt att tramporna knappt går runt? Nee mycket bättre med cykel-lik spinning. Här är pulskurvan från passet: Basic 27.12.2012 16:58

Nu sitter jag på bussen hem och längtar till middagen. Sen blir det god natt i morgon väntar, lite träning, jobb och bio. Sen ska jag vara ledig från jobbet och bara mysa med tjejerna till den 12/1 2013.

Mandelsmör, perfekt som variation till jordnötssmöret
/Linda


Idag är jag åter på benen igen. Efter två dygn av mestadels sängliggande och minimal mängd mat så kunde jag i morse äta min frukost precis som jag brukar, en tallrik med fil, fruktsallad och Lindas hemgjorda musli. Då Linda har jobbat så har jag haft en heldag med Karin. Vi har haft en hel del ärenden att uträtta och jag hade planerat att köra ett träningspass på garaget kring lunch. Vi har som mål att få Karin att bara sova en gång om dagen, kring lunchtid, under jullovet. Detta har dock inte gått så bra hittills med tanke på magsjukan men jag hoppades ändå att hon skulle sova så jag hann med att träna. Hon sov dock bara i bilen in till Uppsala så jag fick hoppa över mitt lunchpass. Vi åt istället lunch tillsammans med Linda, utförde våra ärenden och åkte hem.

Jag har under mina sjukdagar byggt ut på ordentlig träningsabstinens så jag ville ändå få in ett litet träningspass idag så jag körde ett litet pass på vardagsrumsmattan efter att Karin lagt sig.

Uppvämning

10 min Turkish Get-ups med sandsäck(ej max)
TGU med sandsäck
En variant av "Cindy", 20 min AMRAP (As Many Rounds As Possible)
5 Hand-release Push-ups
10 Squat-jumps
15 Sit-ups

Hann med 21 varv i lagomt tempo. Försökte mest få igång kroppen lite efter magsjukan. Det saknas dock en del kraft efter de matfria dygnen. Nu ska jag äta ett ordentligt kvällsmål så kraften kommer tillbaka

/Oscar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar