tisdag 27 november 2012

Uppe med tuppen

Klockan är 04.20 och väckarklockan ringer. Natten i natt har varit jobbig framförallt för Oscar som varje timme varit uppe med Lilltrollet. Lilltrollet har utvecklat en stor kärlek till mjölk och vill gärna ha det under nätterna. Vi har bestämt att hon inte ska dricka mjölk och av denna anledning är vi nu osams om nätterna. Jag sover naturligtvis som en stock, Oscar är mer lättväckt och det sista jag hörde i natt var att han gav upp och sa - "nu får du skrika på". Efter kanske 45 sekunder somnade det hysteriska lilla flickebarnet om och har sovit gott sedan dess. Ni andra som har barn vet kanske hur det är. Man kramar, klappar, pussar, sjunger, stryker och "vyssar" men inget hjälper man ser att de är så trötta att ögonen går i kors men sova ska de inte. Själv skulle man somna stående om man bara fick. I natt vann vi ( Oscar), när jag gick till bussen sov hon gott i sin säng utan mjölk. Lilltrollet har sedan hon kom till världen varit ett bestämt barn. Hon är världens kramigaste och vill gärna komma upp i knät, läsa böcker och busa. Men om det är något hon inte vill då berättar hon det tydligt. På förskolan har hon till och med fått fröknarna att ibland bära och "vyssa" henne till sömns. Detta är inte vanligt på förskolor idag när de är tre personal på 16 barn, att en hel resurs ska gå till att få en liten tjej att somna. Ligg-vila tillsammans med de andra är bara att glömma. Karin, hon sover när och hur hon vill, oftast klockan 8 och klockan 14. De andra barnen sover runt 12-13.
Tro mig vi har verkligen försökt, bett om hjälp på BVC och i förskolan men vissa barn är tydligen såhär. Finast, goast och underbarast i hela världen är hon naturligtvis ändå. Och hur trött man än är så är båda barnen det bästa som hänt.
Anledningen till att jag är såhär tidigt uppe idag är att vi har mycket att göra på jobbet och att jag vill få in mina träningspass i alla fall. Nu ska jag börja med att ro l10x 70/20 intervaller följt av ett teknikfokuserat Crossfit pass. Optimalt hade antagligen varit att ta motsatt ordning men det känns dumt att dra upp S ännu tidigare bara för att jag ska ro också. Därav ordningen. Jobbet planerar jag att vara på klockan 07.15 Vi har valt att dela upp vår träning på så sätt att vi kör många pass de dagar vi tränar och vilar helt de dagar vi vilar, detta för att det rent praktiskt fungerat bäst och för att ge kroppen möjlighet till full återhämtning mellan varje gångerna.

Nepp hep hep nu ska här ro´s.När jag väl kom till jobbet ringde Kristofer och frågade om jag skulle ha kaffe. 
Där plockade han många poäng på kollege-toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar