måndag 26 november 2012

Right here, right now

Jag får ofta frågan när jag pratar om löpning och triathlon om jag tycker att det är kul att springa. Igår läste jag en krönika som Jonas Colting skrivit för Runners World angående just detta. Finns det verkligen någon som tycker att det är skitkul när man börjar känna sig riktigt slut efter de första kilometrarna av ett längre pass eller efter de första intervallerna? Jag tänkte på just detta när jag cyklade 3 minuters-intervaller till jobbet i morse och började känna att låren stumnade i slutet på andra intervallen. Så bytes det låt i mina hörlurar i början av tredje intervallen till "Right here, right now" av Fatboy Slim och jag kände direkt att jag blev starkare. Jag gillar verkligen att träna till den låten, det blir inte roligare, men jag försöker tänka på att göra det absolut bästa av stunden, just då. Jag ökade pedaltempot och struntade i att låren började säga ifrån - jag skulle göra den bästa intervallen hittills. Väl framme på jobbet kände jag mig nöjd och glad. Naturligtvis roade jag mina kollegor med min vintercyklings-outfit med den stora pannlampan på hjälmen. Det blir inte roligare än så.

På väg i mörkret
Efter jobbet så åkte jag till MCW för att köra ett crossfit-pass. Då min bencykel är slut så är min tanke nu att börja följa MCW's programmering och skala den så att den passar mig och min axel. Idag körde jag först 5 varv av 5 frontsquats och 30 sekunder planka innan jag gav mig på dagens WOD:

For Time:
21-18-15-12-9
Dead lift @ 60 kg
200-100-200-100-200
SU
21-18-15-12-9
Knees-to-elbow (liggandes)

Detta var första gången sedan operationen som jag provade på front squats, plankor, marklyft och hopprep. Allt gick riktigt bra och jag kände inget obehag - härligt att rehabiliteringen går framåt.

Väl hemma så hade Linda lagat en fantastiskt god tacopaj:
Pajdeg
3 äggvitor
2 dl mandelmjöl
0.75 dl kokosmjöl

Fyllning
Älgfärs
Lök
Vitlök
Champinjoner
Spiskummin
Tomater

Topping
Ost
Creme fraiche (34%)
3 ägg-gulor
¨
Förgrädda pajdegen 15 min
Stek färs, lök, vitlök, spiskummun.
Fyll pajskalet, grädda 25 min i ugnen, 200 grader, tills pajen fått fin färg.
TacopajInga kommentarer:

Skicka en kommentar