fredag 16 november 2012

Första inlägget

Idag är det 274 dagar kvar tills vi står vid startlinjen i våra våtdräkter för att slänga oss ut i havet och simma 3.86 km därefter byta om till cykelutrustning och cykla 180 km och till sista snöra på oss löparskorna och springa ett maraton.  Idag är det även 3 veckor sedan jag opererade min vänsta axel för tredje gången och det känns som jag är väldigt långt från att kunna simma crawl. Läkaren som genomförde operationen var dock väldigt nöjd med sitt ingrepp och har lovat att det inte ska vara några problem att få upp rörligheten och styrkan tills Augusti.

Sedan operationen så har jag haft en liten fokusperiod på benstyrka, vilket är det enda jag kan träna utan att använda armen. Jag har kört en 4 veckors bencykel från Måndagsklubben Falun och nästa vecka är det dags att testa och se om jag blivit starkare. Lite starkare lår ska förhoppningsvis ge lite snabbare cykling.

I tosdags genomförde jag mitt första löpträningspass sedan 19:e aug och löpformen kändes riktigt bra trots den långa frånvaron av löpträning, känns lovande. Kommer förröka komma igång med löpningen den kommande veckorna parallellt med axelrehab och benstyrka. Om vintern inte kommer så blir det förhoppnigsvis även några cykelpass till och från arbetet.

Apropå cykel - i onsdags beställde vi en triathloncykel till Linda från England. Någon som har några synpunker kring denna?
http://www.giant-bicycles.com/en-us/bikes/model/aeryn/7327/44112/

Den verkar som en bra cykel att börja med, inte den allra lättaste ramen men hjulen som följer med är av högprofilsmodel, vilket är bra. Vi fick den för ett riktigt bra pris från England. Vi ska även hitta en cykel till mig, jag måste bara sälja min landsvägscykel först. Just nu lutar det åt att jag kommer att köpa ett triathlonpaket från TriUK, då jag även behöver våtdräkt m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar